Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:10 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Alina Bica nu a fost dorită la DIICOT

ro

30 Jan, 2015 23:19 807 Marime text
Elena Udrea a declarat, la Hotnews, că Alina Bica a fost de la început nedorită în fruntea DIICOT, unul dintre motive fiind că "nu era din apropierea" SRI, ea susţinând totodată că Bica a avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi şi că nu primea niciun fel de informări de la SRI.
 
            
Udrea a fost întrebată, în interviul acordat Hotnews, dacă s-a "lămurit" în ceea ce priveşte "filajul de la Paris", respectiv fotografiile difuzate în octombrie 2014, în care apărea alături de Alina Bica.
 
"Eu nu am acuzat şi nu acuz SRI de implicare, însă Alina Bica a fost de la început nedorită - de asta a şi fost pusă pe seama mea - nedorită în fruntea DIICOT-ului. De ce? Unul din motive, or fi fost şi altele, eu nu spun acum că numai asta, dar e clar că unul din motive a fost tocmai acela că nu era din apropierea Serviciului de Informaţii, în aşa fel încât să poţi să-i spui: actionează într-un fel, fă aici aşa... (...) Nu spun că (Laura Codruţa Kovesi - n.r.) este aşa în totalitate, însă este clar că există o relaţie, o colaborare foarte bună între SRI sau domnul Coldea şi doamna Kovesi", a susţinut Udrea.
 
Ea a afirmat că Bica era supusă unei presiuni, fiind "pusă sub ascultare" imediat ce a preluat şefia DIICOT.
 
"Văzând presiunea la care era supusă Alina Bica, în sensul în care ea a fost pusă sub ascultare imediat ce a fost numită şef DIICOT sau chiar înainte puţin... A avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi sau la solicitarea DNA, la solicitarea Codruţei Kovesi. (...) Simţeau permanent această presiune asupra ei şi avea discuţii, îmi spunea că are discuţii cu cei de la SRI legat de faptul că, spre exemplu, ea nu primea niciun fel de informări de la SRI, în condiţiile în care combătea criminalitatea organizată", a mai spus ea.
 
În acelaşi interviu, Elena UIdrea a negat că ar fi discutat şi despre numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT, în condiţiile în care a spus că s-a implicat în numirea Codruţei Kovesi la DNA, discutând cu premierul Victor Ponta.
 
"Propunerea Alina Bica nu era atat de importantă, era o propunere pe listă. Mai important era procurorul general, atunci. Însă, aşa cum a spus şi preşedintele, faţă de dorinţa de a avea-o pe Codruţa Kovesi la DNA, procurorul general a fost cel pe care l-a propus, pentru că asta spune legea. Deci este printr-o negociere şi o înţelegere între preşedinte şi prim-ministru. Si atunci procurorul general a fost numit domnul care este şi astăzi, nu îi reţin numele", a mai declarat Elena Udrea.
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii