Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Basescu vrea sa salveze delfinii din Marea Neagra

ro

03 Jul, 2012 01:10 2039 Marime text

Elena Basescu a lansat luni, impreuna cu alti patru membri ai Parlamentului European, o Declaratie scrisa privind protejarea delfinilor din Marea Neagra. Aceasta sustine ca "trebuie sa facem ceva inainte sa fie prea tarziu, pentru ca numarul delfinilor din Marea Neagra a scazut drastic in ultimii ani".

Initiativa de a salva delfinii din Marea Neagra ii apartine chiar Elenei Basescu, careia i s-au alaturat Andrey Kovatchev (EPP, Bulgaria), Kristian Vigenin (S&D, Bulgaria), Chris Davies (ALDE, UK) si Isabella Lövin (Verzi, Suedia).

"Am fost foarte impresionata de stirile despre sutele de delfini care au esuat in ultima perioada pe litoralul Marii Negre. Am simtit nevoia sa actionez, mai ales ca sunt nascuta la Constanta si am iubit dintotdeauna delfinii. Sunt animale frumoase, sensibile si inteligente, iar acum sunt in pericol. Trebuie sa facem ceva inainte sa fie prea tarziu, pentru ca numarul delfinilor din Marea Neagra a scazut drastic in ultimii ani. Ei sunt de multe ori victimele metodelor si practicilor de pescuit (prinzandu-se accidental in plase) si ale pescuitului ilegal, dar si ale poluarii", a precizat Elena Basescu.

Eurodeputata cere masuri suplimentare pentru protectia acestor mamifere, cum ar fi folosirea dispozitivelor acustice, la care se recurge in alte tarii si permite delfinilor sa evite plasele de pescuit.

"Speram in acelasi timp sa generam mai multa cooperare pentru protejarea delfinilor intre toate statele de la Marea Neagra, pentru ca este o problema comuna si trebuie rezolvata prin eforturi comune. Sinergia Marii Negre, in cadrul careia Romania este responsabila pentru programul pentru mediu, poate reprezenta un cadru potrivit de cooperare in acest domeniu", a precizat eurodeputata.

Daca Declaratia va obtine cel putin jumatate dintre semnaturile membrilor PE, va deveni o pozitie oficiala a Parlamentului European. Ea va trebui, astfel, sa fie luata in considerare de Statele Membre, Consiliu si Comisie.

Sursa: Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii