Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După un exercițiu militar de instruire Reprezentanții ai Ligii Navale a Statelor Unite - Batalionului de Ingineri 877 în vizită astăzi la Constanţa

ro

03 Jul, 2015 14:08 1576 Marime text
 
 
Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902 cu susţinerea Preşedintelui Theodore Roosevelt. În timp, această formațiune a militat pentru un serviciu naval mai puternic în faţa Congresului şi a poporului american, devenind o organizaţie civilă de frunte, servind, sprijinind şi susţinând toate serviciile – Forţa Navală a S.U.A, Corpul Marinei S.U.A. şi Garda de Coastă a S.U.A.
Liga Navală este compusă din 43.000 de civili organizaţi în mai mult de 245 consilii în întreaga lume, lucrând pentru a susţine membrii serviciilor navale şi pe familiile acestora. Acest lucru se realizează printr-o varietate de programe educaționale, care amintesc cetăţenilor că Statele Unite reprezintă o naţiune maritimă, ale cărei interese economice naţionale şi de securitate au strânsă legătură cu libertatea mărilor. Printre activitățile derulate de NLUS se numără și: educarea oficialilor aleşilor locali şi statali cu privire la disputele maritime; comunicarea lunară cu peste 60.000 de militari şi civili cu privire la aspecte importante; găzduirea diverselor forumuri publice şi evenimente educaţionale; recunoaşterea serviciilor de excepţie din cadrul serviciului militar activ şi personalului de rezervă prin programele naţionale şi locale de premiere și sponsorizarea activităţilor pentru încurajarea moralului şi asistenţei sociale. 
 
Anul trecut, a luat ființă și Consiliul din România al NLUS, ai cărui reprezentanți au desfășurat împreună cu militarii americani o serie de acțiuni sociale și educative.  
În perioada iunie – septembrie 2015, aproximativ 500 de ingineri din SUA ajung la baza militară Cincu din județul Brașov. Specialiștii americani, sponsorizați de armata Statelor Unite, vin în România pentru a dezvolta baza militară în vederea găzduirii exercițiilor multinaționale desfășurate cu partenerii din Uniunea Europeană, NATO și Statele Unite.

În această lună, la Cincu au ajuns inginerii din statul Alabama, Batalionul de Ingineri 877 – “877 Engineers Batalion”. Recent, Garda Națională a statului Alabama împreună cu forțele militare române au terminat un amplu exercițiu militar de instruire.  

La invitația, Consiliului Român al Ligii Navale a Statelor Unite, reprezentanții Batalionului de Ingineri 877 se vor afla astăzi, 03 iulie 2015, într-o scurtă vizită în județul Constanța, ocazie cu care vor susține și o scurtă conferință de presă. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 15.00, pe terasa hotelului Vega, din stațiunea Mamaia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii