Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După negocierile cu FMI, Guvernul Ponta introduce noi taxe Se vor plăti contribuţii la stat şi din veniturile din chirii!

ro

02 Aug, 2013 11:09 2924 Marime text
România TV a intrat în posesia scrisorii de intenţie semnate de România cu FMI. Documentul prevede introducerea unor noi taxe, cu data de 1 ianuarie 2014, dar şi o serie de noi facilităţi pentru românii cu venituri mici.

Astfel, cei care au venituri din chirii vor plăti contribuţii la sănătate şi pensii din aceste câştiguri de la 1 ianuarie 2014. Mai mult, nevestele sau copiii majori ai oamenilor cu venituri mari, care nu lucrează, vor aduce costuri suplimentare pentru cei care îi întreţin. Mai exact, cel care aduce banii în casă va plăti pentru aceştia contribuţii la pensii şi sănătate.
De asemenea, va fi modificată modalitatea de impozitare a proprietăţii. Aceasta va varia în funcţie de scopul de folosinţă şi nu de statutul legal al proprietarului.
Cu banii astfel obţinuţi, Guvernul vrea să acorde un ajutor suplimentar, începând cu luna septembrie, pentru familiile cele mai sărace care se încălzesc cu electricitate, iar din 2014 vor creşte venitul minim garantat şi nivelul alocaţiilor familiale, anchetele pentru obţinerea acestora urmând să fie, de asemenea, simplificate.

AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DAN 02 Aug, 2013 20:15 cate locuri de munca a infiintat ponta ca sa vrea sa puna taxe si impozite suplimentare pe spinarea romanilor...
  • fmi 02 Aug, 2013 11:45 foarte tare.e tare fmi-ul asta.sa inteleg ca-l doare sufletul pentru amaratii Romaniei.aia care stau si numuncesc,nu pentru cei care ne fac de ras in lume. Si sa inteleg ca din contributiile la sanatate si pensii se vor achita ajutoarele pentru electricitate.pfiu !!!! ma faceti sa rad.asta se numeste deturnare de fonduri si se pedepseste penal