Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:27 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După incendiul din Colectiv, s-a impus o analiză a întregului sistem pentru situații de urgență

ro

18 Feb, 2016 18:32 729 Marime text
Astăzi, la sediul MAI, în prezența ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, a avut loc ședința de evaluare a activității Departamentului pentru Situații de Urgență în anul 2015.
 
„Este datoria mea de a-i aprecia pe toți acei anonimi care muncesc pentru siguranța noastră, la fel cum am și obligația de a îndrepta lucrurile care nu merg bine și care, cu toții știm că pot fi îmbunătățite”, a spus Petre Tobă. Ministrul afacerilor interne a subliniat că, în urma incendiului din clubul Colectiv,  s-a impus o analiză a întregului sistem pentru situații de urgență. „După un astfel de moment trebuie să ne facem propriile analize de sistem cu imparțialitate, rigoare și asumare și să ne îmbunătățim acțiunile din lecțiile învățate”, a mai spus acesta.
 
O primă evaluare a fost finalizată, impunându-se o sistematizare a reglementărilor legislative, o readaptare a standardelor și procedurilor, precum și un flux informațional și decizional simplificat.
 
În acest sens, ministrul Petre Tobă a anunțat că, pentru debirocratizarea procesului de avizare, a cerut conducerii IGSU să analizeze oportunitatea eliminării avizului din fluxul actual de avizare-autorizare a documentațiilor pentru construcțiile noi sau care și-au schimbat destinația și să păstreze doar activitățile de verificare în teren și autorizare, după caz. Totodată, ministrul afacerilor interne a cerut simplificarea procesului de obținere a autorizației de securitate la incendiu și eliminarea monopolului deținut la acest moment de un număr restrâns de firme și experți, care impun costuri ridicate investitorilor.
 
La bilanțul Departamentului pentru Situații de Urgență, organizat în sistem videoconferință, au participat secretarul de stat Raed Arafat, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a Inspectoratului General de Aviație, prefecții și reprezentanții ministerelor și ai instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Ti-a placut articolul?

Comentarii