Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:40 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După demisia premierului Iohannis a chemat astăzi partidele la consultări

ro

05 Nov, 2015 07:54 685 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări pentru formarea noului guvern. Acestea vor avea loc joi și vineri. Primul partid chemat la negocieri este PSD,  astăzi. de la ora 15.00, urmat de PNL, de la ora 17.00. Iohannis a trimis o scrisoare şefilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de premier. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.
Programul consultărilor va fi următorul:
Joi:
• Ora 15.00 - Partidul Social Democrat
• Ora 17.00 - Partidul Naţional Liberal
• Ora 18.00  - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România
• Ora 19.00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.
Vineri:
• Ora 11.30 - Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR);
• Ora 12.30  - Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).
Şeful statului a precizat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, vrea să finalizeze prima rundă de consultări pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluționarea acestei situații.
"Vom avea un Guvern interimar, vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează. (...) După ce vom parcurge următorii paşi şi după prima rundă de consultări voi veni în faţa opiniei publice şi voi expune primele concluzii şi opinia mea privind demersul ulterior", a arătat Iohannis.

Ti-a placut articolul?

Comentarii