Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dotări performante pentru Serviciul Poliția Deltei Dunării

ro

11 Jun, 2015 19:01 2091 Marime text
 
Mai multe ambarcațiuni care pot fi utilizate atât pe mare, cât și pe Dunăre, precum și o serie de dotări performante destinate lucrătorilor Serviciului Poliției Delta Dunării (SPDD) din cadrul IGPR, achiziționate printr-un proiect finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, au fost prezentate astăzi de reprezentanți ai IGPR, la Murighiol, Tulcea, informează Agerpres.

În momentul de față, SPDD Tulcea numără 26 de angajați, flota acestui serviciu numărând, potrivit șefului serviciului, subcomisar de poliție Radu Toni Valentin, 11 ambarcațiuni rapide și o navă de patrulare.

Prin intermediul proiectului „Promovarea conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitățile de romi și alte comunități defavorizate socio-economic” au fost achiziționate două ambarcațiuni fluviale, șase ambarcațiuni mici de patrulare, 4 videocamere de termoviziune, 25 de costume de protecție pentru polițiștii din Deltă.

De asemenea, potrivit comisar șef Mihai Pruteanu, managerul proiectului, au fost reparate sedii ale IPJ din Deltă, la nivel național de acest proiect beneficiind 97 de localități din mediul rural.

Proiectul susținut financiar din Fondul de Coeziune Elvețian are un buget de 2.317.647 franci elvețieni, din care 347.647 franci elvețieni reprezintă contribuția națională. Demarat în anul 2012, proiectul are drept obiectiv întărirea capacității poliției de ordine publică din mediul rural și se va încheia în acest an, scrie Agerpres.

SPDD este un serviciu aflat în subordinea IGPR, coordonată de Direcția de Ordine Publică, cu atribuții în județele Tulcea, Galați și Constanța, fiind una din instituțiile statului care are drept obiectiv prevenirea și combaterea braconajului piscicol și cinegetic din Rezervația Biosferei Delta Dunării.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii