Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul incendiului de la restaurantul Beirut din Constanţa a fost preluat de PÎCCJ S-a dispus începerea urmării penale pentru ucidere din culpă

ro

09 Apr, 2014 12:28 3068 Marime text

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 8 aprilie 2014, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a cauzei privind incendiul produs în restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altora.

Decizia are la bază caracterul complex al cauzei, determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul şi de urmările grave ale acestuia. În vederea finalizării cercetărilor, s-a apreciat că este necesară implicarea unor structuri centrale ale autorităţilor, fiind necesar a se efectua o serie de acte de urmărire penală. Cauza implică totodată alocarea de resurse logistice suplimentare. Din primele verificări şi actele efectuate a rezultat că, în seara zilei de sâmbătă, în jurul orelor 22:30, s-a produs un incendiu la imobilul situat în municipiul Constanţa, Bulevardul Tomis. Urmarea incendiului a fost decesul celor trei tinere, Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. De asemenea, în urma incendiului a rezultat vătămarea corporală a Nicoletei Buirencu şi Robert Rancu şi degradarea, respectiv aducerea în stare de neîntrebuinţare a imobilului situat mai sus, în care funcţionau trei localuri publice.

Prin ordonanţa din data de 6 aprilie 2014, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii