Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:02 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donaţie de 25.000 de euro făcută de Rompetrol Orchestra Română de Tineret are un nou instrument de valoare

ro

18 Jun, 2014 12:10 5226 Marime text
O harpă americană Lyon & Healy poate fi ascultată pentru prima dată în concerte la Sala Radio, sâmbătă, și la Ateneul Român, dumincă. Instrumentul a fost donat de KMG Internaţional (fostul Grup Rompetrol) Orchestrei Române de Tineret. Valoarea sprijinului oferit este de 25.000 USD.
 
"La nivel de grup abordăm proiectele de tip CSR din perspectiva dezvoltării durabile, de aceea prin intermediul politicilor corporatiste susținem cu prioritate domeniile cultură, protecția mediului și sănătate. Sprijinim în special acele proiecte culturale care promovează forme de artă de înaltă calitate precum Festivalul și Concursul Internațional George Enescu sau această contribuție la creșterea performanței artistice a Orchestrei Române de Tineret", declară Alexey Golovin, director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International/ Rompetrol, după cum se arată într-un comunicat.
 
Harpa donată de KMG Rompetrol este realizată manual în Statele Unite, în atelierele Lyon & Healy, înființate în 1864 în Chicago și specializate doar în producția acestui instrument muzical cu coarde; pentru soliștii la harpă din întreaga lume, acest centru este o referință pentru standardele înalte de calitate și tehnicile inovatoare de manufacturare.

Sursa foto: senia.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii