Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în aviaţia militară! Doi piloţi de excepţie "au zburat" la ceruri

ro

15 Nov, 2018 09:36 4727 Marime text
Doliu în aviaţia militară! Maistru Militar Pr. (rz) Petru Anechei şi Comandorul (r) Mihai Enache s-au stins din viaţă, conform grupului de Facebook Aviaţie-Oameni, fapte şi destine.

Luni, 12 noiembrie 2018, elicopteriştii de la Tuzla au pierdut un prieten, un bun camarad, un om de omenie, cel care a fost Maistru Militar Pr. (rz) Petru Anechei. După o lungă carieră ca mecanic de bord pe elicopterul IAR 316B (Allouete) la R 59 El şi apoi Bz. 59 El Tuzla, cu mii de ore de zbor şi cu misiuni de zbor de o mare complexitate, atât deasupra solului cât şi deasupra mării, Petrică Anechei s-a stins din viaţă.


Pe navă (Distrugatorul Mărăşeşti) se afla şi elicopterul IAR 316B cu nr. 39 aparţinând Bazei 59 El. Tuzla, cu personalul navigant format din pilotii Cdor. Paul Constantinescu - comandantul echipajului, pilotii secunzi Lt. cor. Ştefan Gogoase si Lt. cdor. Ovidiu Cristian, si mecanicii de bord MM Anechei Petru si MM Iancu Ion. Echipa tehnica prezenta la bord era formata din ing. Adrian Mocanu, sing. Martin Laurentiu, MM Florin Canciuc, sing. Nicu Serban.

Marţi, 13 noiembrie 2018, o zi tristă pentru foştii colegi şi prieteni ai Comandorului (r) Mihai Enache, fost comandant al Regimentului de aviaţie vănătoare-bombardament de la Ianca. A decolat fără întoarcere la Escadrila din Ceruri, lăsând o mare tristete şi un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii