Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi cetățeni francezi, cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Ce prejudiciu au cauzat

ro

05 Mar, 2019 19:20 1937 Marime text
Procurorii DIICOT – Secţia de combatere a Criminalitătii Organizate au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului L.H.L., cetățean francez, administrator al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de evaziune fiscală și 3 infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:  

- În perioada 2010 –   2013  inculpatul L.H.L ,  în calitate de administrator la  3(trei) societăți comerciale și  în baza aceleiași rezoluții infracționale,  a dispus înregistrarea  în evidențele contabile ale societăților precum și alte documente legale(declarații fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operațiuni comerciale nereale,  constând în achiziții bunuri  în valoare totală de  11 293 448  lei de la  9 societăți cu un comportament fiscal neconform,  în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu total de 3 562 323 lei  (echivalentul a 790 000   euro, la cursul de la data comiterii faptelor) compus din   TVA și impozit pe profit.

- În perioada 2010 – 2013, inculpatul L.H.L în calitate de administrator la  3(trei) societăți comerciale a dispus  în mod repetat și în baza unei rezoluţii infracţionale unice, transferul sumei totale   de  11 819 066 lei  prin 222 de operațiuni de transfer, cu titlu de plăți contravaloare prestări servicii servicii/achiziții bunuri, din conturile bancare ale celor 3 societăți beneficiare în conturile bancare aparținând unor societăți cu comportament fiscal neadecvat,   (societăți care nu au prestat serviciile respective și nici nu au livrat marfa menționată în facturi), în scopul disimulării originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost recuperat în totalitate prin plata sumei de 3 562 323 lei  (echivalentul a 790 000   euro, la cursul de la data comiterii faptelor) în contul trezoreriei statului.

Procurorii DIICOT – Secţia de combatere a Criminalitătii Organizate au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului D.S.J., cetățean francez, administrator la 2(două) societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a 2 infracțiuni de evaziune fiscală și 2 infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

- În perioada 2010 –   2013  inculpatul  D.S.J,  în calitate de administrator  la 2 societăți comerciale   și  în baza aceleiași rezoluții infracționale,  a dispus înregistrarea  în evidențele contabile ale societății precum și alte documente legale(declarații fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operațiuni comerciale nereale,  constând în achiziții bunuri  în valoare totală de   9 515 794  lei de la  9 societăți cu un comportament fiscal neconform,  în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu total de  2 988 885 lei  (echivalentul a  685 754  euro) compus din   TVA și   impozit pe profit.

- În perioada 2010 – 2013, inculpatul  D.S.J. în calitate de administrator  la 2 societăți comerciale,  a dispus  în mod repetat și în baza unei rezoluţii infracţionale unice, transferul sumei totale de  10 041 357 lei  prin 169 de operațiuni de transfer, cu titlu de plăți contravaloare prestări servicii servicii/achiziții bunuri, din conturile bancare aparținând celor două   societăți beneficiare în conturile bancare aparținând unor societăți cu comportament fiscal neadecvat,   (societăți care nu au prestat serviciile respective și nici nu au livrat marfa menționată în facturi), în scopul disimulării originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost recuperat în totalitate prin plata  sumei de 2 988 885 lei  (echivalentul a  685 754  euro) în contul trezoreriei statului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii