Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Valentin Pescari, şeful Poliţiei Mureş, urmărit penal pentru luare de mită

ro

28 Aug, 2014 16:44 3468 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
 
Pescari Valentin, chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită în formă continuată (două acte materiale)
Giurgea Teodor, la data faptelor director general al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de  dare de mită în formă continuată (două acte materiale),
 
În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
La data de 4 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin – chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, i-a pretins suspectului Giurgea Teodor, ca, în calitatea sa de director general al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mureş. Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Pescari Valentin, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul (IJP) Mureş.
La data de 26 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin i-a mai pretins suspectului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mureş, a unui autovehicul aparţinând IPJ Mureş. Anterior,  chestorul Pescari Valentin dispusese  transferarea rudei lui Giurgea Teodor şi se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou,  la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.
 
 
Persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Amintim că Giurgea Teodor a fost trimis în judecată într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureș (vezi comunicat nr. 791 din 13 septembrie 2013).
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dorel 29 Aug, 2014 12:39 http://wikileaksdemures.blogspot.ro/