Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:05 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Directorul Spitalului Penitenciar Rahova ridicat de mascați împreună cu mai mulți angajați. Opt suspecți au fost reținuți. Ce acuzații li se aduc

ro

07 Feb, 2018 15:35 1316 Marime text
Directorul Spitalului Penitenciar Rahova şi alţi 22 de angajaţi ai penitenciarul au fost ridicaţi de mascaţi, potrivit România TV. Dintre aceştia, opt au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de fapte de violenţă împotriva deţinuţilor.
 
23 de angajaţi ai Spitalului Penitenciar Rahova au fost ridicaţi de oamenii legii şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 într-un dosar deschis în 2015 ca urmare a unui denunţ. Angajaţii penitenciarului au fost acuzaţi că au jignit şi agresat mai mulţi deţinuţi - pacienţi ai spitalului.
 
În urma audierilor, procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a opt angajaţi ai Spitalului Penitenciar Rahova, urmând ca aceştia să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare pentru 30 de zile.
 
Sursa: România TV

UPDATE: Oficial de la Administrația Naționalăa  Penitenciarelor

În dimineața zilei de marți, 06.02.2018, ofițeri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, desfășoară o serie de percheziții la Penitenciarul-Spital București-Rahova.

Potrivit ANP, în cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea unor posibile infracțiuni. Cu privire la această activitate, Administrația Națională a Penitenciarelor va transmite noi informații, în măsura în care acestea nu vor afecta ancheta organelor judiciare competente. În desfășurarea acestor activități, Administrația Națională a Penitenciarelor acordă întreg sprijinul organelor abilitate.

Conform ANP față de angajați din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova sunt efectuate activități de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Rele tratamente, Lovirea sau alte violențe, Favorizarea făptuitorului, Mărturie mincinoasă, Fals intelectual, Fals în înscrisuri sub semnătură privată, Omisiunea sesizării organelor judiciare. Până la acest moment, un număr de 8 lucrători ai Penitenciarului-Spital București Rahova au fost reținuți.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii