Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Muzeului Callatis, Sorin Colesniuc, în mijlocul atentatelor de la Paris - „Plecaserăm cu mai puţin de o ora în urmă“

ro

15 Nov, 2015 12:54 1749 Marime text
 
Directorul Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia, s-a aflat la finalul acestei săptămâni la Paris. Doar câteva minute la despărţit pe el şi pe fiica sa de clipa fatidică în care în centrul Parisului s-a dezlănţuit iadul.

„Ne-am început ziua de vineri, 13 noiembrie 2015, eu şi Cosmina, fiica mea, vizitând Muzeul Luvru din Paris - un muzeu pentru care nu-ţi ajunge o zi întreagă să priveşti cu atenţie toate exponatele. Seară am ieşit epuizaţi de kilometrii parcurşi prin sălile de expoziţie ale muzeului.
Eu doream să mergem să vizităm şi renumită Biserica Sacre Coeur din nordul Parisului, în timp ce Cosmina insistă să mergem la McDonalds, să mâncăm şi să ne odihnim. Mi-am ascultat copilul şi am mers la Mc Donalds. La masă i-am explicat de ce erau militari / jandarmi înarmaţi şi la Muzeul Luvru şi la Turnul Eiffel şi chiar şi la Disney Land. Nici nu bănuiam ce avea să urmeze, în scurt timp. După ce am mâncat, ne-am mai plimbat vreo ora pe străzile Parisului, prin centru, dar pentru că era întuneric deja şi bătea un vânt destul de rece, am hotărât să mergem spre hotel.

În timp ce vizualizam fotografiile făcute la muzeu şi tot schimbăm programele televizorului, am fost şocaţi să aflăm de atacurile teroriste din centrul Parisului, de unde noi plecaserăm cu mai puţin de o ora în urmă. Nu ne venea să credem că este adevărat! Toate posturile franţuzeşti de ştiri transmiteau imagini de la locurile atentatelor. Deja ne contactau cei de acasă, care aflaseră de atacurile teroriste şi doreau să ştie dacă suntem bine. Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a apărut la TV, a decretat starea de urgenţă şi i-a sfătuit pe toţi parizienii să stea în case.

Jurnalistul din mine dorea să iasă din camera de hotel şi să meargă la locul atentatelor, dar Cosmina mi-a interzis clar şi categoric să ies. Mă întreabă: de ce tocmai acum trebuia să se întâmple aşa ceva? Am stat până târziu, în faţă televizorului, urmărind evoluţia evenimentelor şi numărul victimelor crescând de la o ora la altă. Am aflat că un terorist a deschis focul chiar şi într-un Mc Donalds. Mă întrebăm: ce s-ar fi întâmplat dacă insistăm să vizităm Sacre Coeur şi am fi întârziat prin centrul Parisului?

Astăzi, la insistenţele Cosminei, am stat aproape toată ziua în hotel. Am ieşit doar până la supermarket şi până la metrou să întrebăm dacă circulă mâine dimineaţă. Numărul celor ucişi a ajuns la 127, iar al celor grav răniţi la 180. În Franţa a fost decretat doliu naţional. Mâine avem avion spre casă, dar trebuie să trecem prin centrul Parisului, în drumul nostru spre aeroport Tot ce ne dorim, este să ajungem cu bine acasă!“, a notat Sorin Colesniuc pe pagina sa de pe un site de socializare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii