Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările celei de-a 53-a ediții a Sesiunii Științifice Internaționale Pontica se vor desfășura online

ro

13 Oct, 2020 00:00 3814 Marime text

În perioada 15-16 octombrie 2020, se vor desfășura online lucrările celei de-a 53-a ediții a Sesiunii Științifice Internaționale Pontica organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 
Deschiderea oficială a sesiunii va avea loc mâine, 14 octombrie 2020, ora 11.00, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
După alocuțiunile oficiale care vor fi susținute, în plen, Sorin Marcel Colesniuc, Directorul General al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța va trece în revistă activitățile Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța în anul 2020.
 
Arheologia preventivă din județul Constanța în anul 2020 – Constantin Băjenaru
 
În continuare, vor fi lansate două volume: 
  • Avram, L. Buzoianu (eds.), Varia Epigraphica Et Archaeologica. Volume dédié à la mémoire de Maria Bărbulescu, Pontica 52 (2019), Supplementum VI, Constanța, 2019. – prezentare Livia Buzoianu – redactorul șef al revistei PONTICA
 
  • Paraschiv-Talmațchi, A.D. Stănică, C. Șova, G. Custurea, „Mixobarbarii din Dobrogea în contextul lumii bizantine (secolele VI-XIII). Catalog de expoziție / Mixobarbaroi From Dobruja In The Context Of The Byzantine World (6th-13th CENTURY). Exhibition catalog, Editura Mega, Cluj-Napoca, 2020 - prezentare Cristina Talmațchi – coautor album.
 
Deschiderea oficială a Sesiunii Științifice Internaționale Pontica se va încheia cu vernisajul a două expoziții temporare: „Mixobarbarii din Dobrogea în contextul lumii bizantine (secolele VI-XIII)” și „In memoriam George Culea”, sculptorul trecut în neființă, unul dintre puţinii  restauratori de piatră din România.
 
În zilele de 15-16 octombrie, lucrările se vor desfășura online pe secțiuni, după cum urmează: Preistorie, Greco-Romană, Medievală, Modernă și Contemporană, Numismatică, Restaurare – Conservare și secțiunile: Arheologie otomană în Dobrogea; Analele Dobrogei la Centenar; Modernitate și contemporaneitate în Dobrogea; Stat și societate în România comunistă și post-comunistă.
 
La Sesiunea Științifică Internațională Pontica din acest an sunt înscriși peste 120 de specialiști și experți în arheologie și istorie, din țară și de peste hotare (Bulgaria, Polonia, Austria, Franța, Rep. Moldova): profesori universitari, cercetători științifici, arheologi, muzeografi, restauratori, conservatori, arhiviști etc, care vor susține un număr de 103 comunicări.
 
Reamintim că la sesiunea de anul trecut PONTICA 52, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat primul documentar finanțat de un ziar și realizat de IMAGO STUDIO care a fost dedicat personalității ctitorului Adrian V. Rădulescu, cel care a inițiat această manifestare internațională de prestigiu.
 
Citește și:

LIVE TEXT Varianta digitală a volumului „Istoria Dobrogei“ şi a revistei „Analele Dobrogei“, lansată de ZIUA de Constanţa, la Pontica 51 (galerie foto + video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii