Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din SUA, la Constanţa, pentru a ajuta oamenii! „Simt mâna lui Dumnezeu”

ro

02 Dec, 2016 18:19 8337 Marime text
Ştiaţi că unul dintre cei mai buni neurochirurgi din America este român? Ştefan Mindea a decis să se întoarcă în România, mutându-se cu familia sa la Constanţa, unde a investit bani în aparatură sofisticată pentru a-i putea opera pe români ca afară, conform stirileprotv.ro.
 
În prezent, se împarte între altar şi spital. S-a înscris la Teologie, pentru că, zice el, L-a simţit pe Dumnezeu alături atunci când salva vieţi. Simte puterea cuvintelor din Evanghelie şi le transmite cu emoţie credincioşilor ce vin să-l asculte la biserica „Sfânta Maria" din Constanţa.
 

„Nu e o rutină, un teatru, chiar simt ce fac mă bucur foarte mult de acest prilej, faptul că pot să slujesc este cea mai mare bucurie pe care o am. Depăşeşte neurochirurgia 1000 la 1, nu se compară", spune profesorul Mindea, potrivit sursei citate.

 
Iată ce spune şi soţia sa:
 

„Dragostea asta pe care o avem pentru ţară şi neamul nostru este strâns legată cu credinţă în Dumnezeu, pentru că nu poţi să fi un adevărat creştin fără să fi un adevărat român şi invers nu cred că poţi să fi un adevărat român fără să fi un adevărat creştin."

 
Ştefan a învăţat şi a muncit, timp de 20 de ani, în Statele Unite. S-a specializat în neurochirurgie minim invazivă şi chirurgie oncologică spinală. A creat prima secţie de acest fel la Universitatea Stanford, a publicat zeci de lucrări ştiinţifice şi a operat peste 3.000 de pacienţi. Nu a pierdut niciunul până în prezent. Poate de aceea, americanii l-au inclus cinci ani la rând în topul celor mai buni specialişti din domeniu.
 

„După o vizită în România, unde am văzut condiţiile slabe în neurochirurgie, m-am gândit noi suntem îndatoraţi la neamul nostru într-un sens. Ce-ar fi dacă toţi oamenii calificaţi ar părăsi ţară. Cine mai are grijă de mama, de tată de bunici? Dacă vorbim de medici”, spune Ştefan.

 
Mănat de acest gând, s-a întors acasă, în România. Marele pas l-au făcut în urmă cu doi ani. Recunoscut de medicul academic din întreagă lume, profesorul Mindea a aşteptat mai bine de un an să obţină de la statul român drept de liberă practică.
 

„Probabil în domeniul chirurgical se simte mai evident dar pur şi simplu simţi în anumite clipe, în anumite momente în operaţie că te ajută Maica Domnului, că te ajută vreun Sfânt. Eu îmi dau seama când afirm aşa ceva că marea majoritatea din oameni o să creadă că medical asta nu este total normal, că exagerează. Îmi asum, dar eu simt acest lucru. Nu simt că doar eu fac cazul, într-adevăr simt mâna lui Dumnezeu", spune acesta.

Foto: captură video

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii