Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:54 22 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Mai multe persoane sunt acuzate de trafic de cannabis

ro

11 May, 2016 18:31 1480 Marime text
Procurorii DIICOT ST Timișoara  efectuează cercetări față de mai multe persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013 un număr de 6 suspecţi au  comercializat şi distribuit droguri de risc (cannabis) pe raza oraşului Sânnicolau Mare şi a municipiului Timişoara.
 
În urma cercetărilor efectuate în caută  a rezultat că unul dintre suspecţi a conceput un dispozitiv artizanal de producerea uleiului de cannabis într-o locație a cărei amplasare nu fusese încă depistată  pe parcursul cercetărilor.
 
Din ultimele cercetări s-a stabilit că suspectul amplasase dispozitivul artizanal la locuința sa din comuna Tomnatec, județ Timiș, într-o încăpere de 2/2 metri, fără ferestre sau alte moduri de aerisire. Procedeul presupunea presarea plantelor de cannabis într-un recipient cilindric, în care era introdus apoi gaz, reacția chimică ducând la producerea unei substanțe din care era extras uleiul de cannabis.
 
Această substanță era fiartă ulterior, în vederea evaporării gazului, iar produsul care rezulta reprezenta un tip de ulei de cannabis, care se consumă prin picurarea acestui ulei peste țigări și inhalarea odată cu fumatul.
 
Prin procesul tehnologic menționat, ca urmare a spațului foarte mic și neaerisit, în noaptea de 10/11.05.2016 s-a produs o acumulare de gaze, care a generat o explozie, în care au fost surprinse patru persoane aflate în acel moment în încăpere.
 
La data de 11 mai 2016  procurorii DIICOT – ST Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat  un număr de 6 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş ocazie cu care a fost găsită şi ridicată cantitatea de un kilogram de cannabis.
 
La sediul DIICOT – ST Timişoara au fost aduse în vederea audierii un număr de 5 suspecţi.
 
La activităţi au participat şi jandarmi.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii