Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deșeuri, descărcate ilegal pe un teren din Constanța. Șoferul fugar a pus în pericol viața unui agent și autospeciala de poliție

ro

16 Jul, 2018 19:59 1789 Marime text

Un polițist local constănțean a fost cât pe ce să fie lovit de o autoutilitară a cărui conducător auto a încercat să fugă. Șoferul descărcase deșeuri pe un teren din municipiul Constanța.

Un echipaj din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului al Direcției Generale Poliția Locală Constanța aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat faptul ca un conducator auto descărca dintr-o autoutilitară deșeuri inerte pe un teren viran din apropiere.

După ce s-a legitimat, echipajul a solicitat conducătorului auto sa prezinte actul de identitate.

Acesta a refuzat și a părăsit zona, punându-l în pericol pe politstul local, cât și autospeciala institutiei, precizează DGPL Constanța.

”În continuare, s-a procedat la interceptarea acestuia în trafic de către un echipaj al structurii de circulatie din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța întrucât rula pe drumul public într-o zonă, cu încălcarea regimului legal de greutate maximă autorizată.

S-a facut semnal de oprire în trafic în conformitate cu prevederile art.7, lit.a din Legea nr.155/2010, a poliției locale, a fost legitimat si i s-a stabilit identitatea, după care s-au luat masuri de sancționare contravențională în valoare de 6.500 lei faptele arătate .

De asemenea, conducătorului autoutilitarei  i s-a dispus măsura complementară de ridicare a deșeurilor depozitate nelegal în termenul dispus de către polițiștii legali.

Pe această cale, reamintim persoanelor fizice/juridice obligația legală de a depozita deșeurile numai în locuri special amenajate, în caz contrar, riscand să răspundă contravențional”, menționează DGPL Constanța.

Sursă foto: DGPL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii