Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi DNA la CSM. Doi procurori ar fi negociat funcţii cu premierul Victor Ponta

ro

11 Jul, 2012 13:04 1715 Marime text

Procurorul Marcel Sâmpetru şi Romeo Bălan, membru al CSM sunt suspectaţi de trafic de influenţă. Se fac percheziţii acasă la cei doi, dar şi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la CSM, miercuri dimineaţă, fiind vizaţi procurorii Romeo Bălan şi Marcel Sâmpetru, care şi-ar fi negociat cu premierul Victor Ponta funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României, potrivit unor surse judiciare.

Pocurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Romeo Bălan, membru al CSM, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, au spus sursele citate. DNA a obţinut aviz de la CSM pentru percheziţia de miercuri.

Potrivit acuzaţiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI în scopul obţinerii sprijinului politic, pentru a fi numiţi procuror şef al DNA şi procuror general al României, dar negociau şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public.

Oana Hăineală, vicepreşedinte CSM a declarat pentru REALITATEA TV că instituţia a încuvinţat cercetarea într-o cauză instrumentată de DNA. "Ancheta este în derulare, la secţia 1 pentru combaterea corupţiei. Vorbim despre un membru CSM şi consilierul acestuia. În acest moment nu este suspendat din funcţie", a spus Oana Hăineală.

Florin Iordache, deputat PSD, a declarat pentru REALITATEA TV că la partid nu s-a discutat niciodată această problemă şi că singurul care ar putea să facă această schimbare ar fi ministrul Justiţiei. "E o prostie din punctul meu de vedere. Nu puteau negocia telefonic, e o prostie. Păi ce DNA-ul e puterea supremă în stat. Eu mi-aş dori ca DNA-ul să aibă nişte probe beton, pentru că vorbim de o problemă foarte gravă. Să tratăm cu mai multă responsabilitate. Niciun membru USL nu ar putea să aibă o aşa convorbire telefonică", a spus Iordache.

Cei doi sunt anchetaţi în urma unor interceptări telefonice. George Bălan a fost în perioada 07 ianuarie 2011 - prezent Vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi Membru al Consiliului Superior al Magistraturii, 2010 Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti Procuror general adjunct (delegat) al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti, 2002 - 2010, Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti.

Monica Macovei: "O palmă peste obrazul justiţiei"

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a declarat pentru REALITATEA TV că acest lucru este o palmă pentru obrazul justiţiei. "Nu ştiu dacă cei doi sunt vinovaţi sau nu, însă constat cu bucurie că DNA îşi face treaba. Dacă nu curăţăm justiţia nu vom putea ajunge la o stare de democraţie. Nu este surprinzător că sunt în CSM, este o palmă pe obrazul justiţiei. Important este să curăţăm justiţia", a declarat Monica Macovei.

Dan Şova: "Mie mi se pare caraghios"

Senatorul PSD, Dan Şova a declarat pentru REALITATEA TV că acuzaţiile i se par caraghioase şi că este circumspect. "Numirea era la preşedintele României pentru că numirea procurorilor se face prin decret prezindeţial. Mie mi se pare caraghios. Eu ce să cred că au intervenit la oameni care nu-i puteau numi?", a spus Dan Şova.

 http://www.realitatea.net/descinderi-dna-la-csm-doi-procurori-ar-fi-negociat-functii-cu-premierul-victor-ponta-surse_964538.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii