Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi de amploare la Medgidia. Combustibil sustras din tancurile petroliere ale navelor ce tranzitau Dunărea şi vândut unui cetăţean bulgar

ro

20 Jun, 2018 20:10 2492 Marime text
O acțiune de amploare a polițiștilor de la Transporturi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia a avut loc la finele săptămânii trecute. În urma a 7 percheziții domiciliare și în urma verificării unor nave, aceștia au descoperit cum se sustrăgea combustibilul din tancurile petroliere, care trebuia să ajungă la un beneficiar bulgar. Au fost întocmite două dosare și au fost formulate propuneri spre arestare, informează Evenimentul Zilei. 
 
În primul dosar au fost propuși spre arestare 3 bărbați, fiind vorba despre Vancea Gabriel, Al Mic Cătălin Ion și Vasile Daniel. Toți 3 au ajuns după gratii pentru 30 de zile, pe 16 iunie. Apoi, La data de 17 iunie a.c., în cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat un control la bordul unei nave, fiind descoperită o instalație confecționată artizanal. Aceasta era folosită de personalul ambarcat, bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, la sustragerea de motorină din tancurile destinate transportului produselor petroliere, de la Rompetrol către un beneficiar bulgar.

În aceeași zi, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe 18 iunie Miron Mircea George, Nae Victor Ionuţ, Şubea Cătălin Mihai, Mitru Daniel și Cotoi Sever au fost propuși spre arestare. ”Dispune arestarea preventivă a inculpaților: Miron Mircea-George, Șubea Cătălin Mihai, Mitru Daniel, Cotoi Sever, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.06.2018 şi până la data de 17.07.2018 inclusiv. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Nae Victor Ionuţ, Dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut Nae Victor Ionuţ”, potrivit minutei judecătorești.

Anchetatorii au precizat că, în noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, în apropierea localității Giurgeni din județul Ialomița, în timp ce sustrăgeau 3.520 de litri de produs petrolier, din tancurile de consum ale navelor ce tranzitează fluvial Dunărea.

De asemenea, în urma a 7 percheziții domiciliare efectuate în județele Constanța și Teleorman, într-un dosar penal ce viza presupuse infracțiuni de delapidare, tăinuire și furt calificat, polițiștii au descoperit și ridicat două autoutilitare, două ambarcațiuni, două motoare de ambarcațiune, un tractor, o remorcă auto, 3.740 de litri de motorină navală, 420 de euro și 2.700 de lei. Valoarea totală a bunurilor descoperite este de aproape 125.000 de lei. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Autorității Navale Române.

În acest dosar, mai sunt cercetate și alte persoane, dar sub control judiciar.

Sursa: Evenimentul Zilei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii