Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Deputatul UDTTMR Amet Aledin a cerut colegilor să se pună la dispoziţia unui control al Curţii de Conturi. Amet Varol va cere un audit intern

ro

05 Jan, 2012 17:30 2660 Marime text

udttmr_amet_varol_amet_aledin_01.jpgÎn urma nevalidării Conferinţei Naţionale a UDTTMR din luna noiembrie, evenimentul trebuia să se repete pe 14 ianuarie. Cu această ocazie, deputatul UDTTMR, Amet Aledin avea să afle dacă conetnicii săi sunt sau nu de acord cu modificarea statutului Uniunii, astfel încât acesta să poată candida pentru un nou mandat de deputat anul acesta la alegerile parlamentare. La Conferinţa din luna noiembrie s-a mai încercat fără succes modificarea statului, atunci Amet Aledin acuzând că este lucrat din interior de cei care doresc să candideze în locul său. Uniunea Tătară este singura organizaţie a minorităţilor din România în statutul căreia numărul de mandate ale parlamentarilor este restricţionat la două. La sfârşitul lunii decembrie, Comisia de organizare a decis ca lucrările Conferinţei Naţionale să se amâne pentru prima jumătate a lunii februarie, deoarece filialele Uniunii din Constanţa şi Medgidia nu au trimis listele cu delegaţi, susţine deputatul Amet Aledin. Ponderea delegaţilor celor două filiale reprezintă peste 50% din membri cu drept de vot care ar trebui să decidă asupra modificării statutului. Deputatul Amet Aledin a declarat că nu-şi mai doreşte să candideze la postul de deputat al UDTTMR, tocmai pentru a nu lăsa loc de interpretări, în schimb îşi va susţine demersurile până la capăt, inclusiv cea cu privire la a se face lumină în visteria UDTTMR.

La rândul său, preşedintele UDTTMR, Amet Varol spune că data Conferinţei Naţionale va fi stabilită în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor de la sfârşitul lunii ianuarie. Atunci se va cunoaşte cu exactitate data la care se va întruni Consiliul Naţional.

Până la Conferinţa Naţională urmează să se întrunească în ultima sâmbătă a lunii ianuarie, Consiliul Reprezentanţilor Uniunii în cadrul căreia se va discuta şi pe marginea propunerii deputatului Amet Aledin care a cerut Consiliului să se pună la dispoziţia unui control al organelor abilitate, după ce în cadrul Uniunii au apărut acuzaţii cu privire la cheltuirea banilor primiţi de la statul român, se pare în legătură cu achiziţia unor sedii. „Am cerut Consiliului Reprezentanţilor, ca în frunte cu mine să eliminăm orice suspiciune în legătură cu cheltuirea bugetului UDDTMR şi să solicităm un control al Curţii de Conturi. De asemenea am trimis o hârtie la filiala din Medgidia, prin care solicit ca în cadrul Consiliului Reprezentanţilor să sprijine această solicitare a mea, filiala din Medgidia fiind una dintre cele mai importante. Eu nu vreau să dau crezare unor zvonuri nefondate, tocmai de aceea trebuie să ne punem la dispoziţia organelor de control pentru a afla care este adevărul", a declarat deputatul Amet Aledin. Potrivit acestuia ultimul control al Curţii de Conturi în legătură cu gestionarea fondurilor Uniunii a avut loc acum 4-5 ani.

Contactat telefonic, preşedintele UDTTMR, Amet Varol spune că deşi nu a primit nicio reclamaţie scrisă în legătură cu gestionarea fondurilor Uniunii nu are nimic împotriva iniţiativei deputatului Aledin şi că într-una dintre şedinţele Consiliului Reprezentanţilor, în calitate de preşedinte al Uniunii va solicita şi el un audit intern pentru a elimnina orice zvon legat de cheltuirea fondurilor UDTTMR. La acest moment în cadrul Uniunii se fac speculaţii cu privire la gestionarea fondurilor pentru achiziţionarea sediilor de la Tulcea și Cobadin și pentru dotarea sediului din Mihail Kogălniceanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii