Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Robert Turcescu se implică în cazul bărbatului din Constanța ce are nevoie urgent de tratament la un spital din Belgia. Ce i-a cerut ministrului Sănătății

ro

15 Nov, 2018 21:18 1591 Marime text
Deputatul Robert Turcescu se implică în cazul bărbatului din Constanța, fost angajat ISU, care are nevoie urgent de tratament în străinătate pentru a-i fi salvată viața. După apariția articolului în care prezentam cazul lui Decebal Șerban, fost angajat ISU, rănit grav în explozia unui rezervor, deputatul Robert Turcescu a transmis o scrisoare către Sorina Pintea, ministrul Sănătății în care solicită intervenția sa pentru rezolvarea acestui caz. 

”Doamna Pintea, nu mai e timp pentru prea multe cuvinte. Viața unui om, Șerban Decebal, atârnă de un fir de păr. V-aș putea scrie o epistolă lacrimogenă în care să vă povestesc zbaterea familiei lui în aceste cumplite zile, suferința acestui om și nenorocirile din sistemul sanitar românesc. Nu o fac pentru că vremea cuvintelor a trecut. E nevoie de fapte. Vă rog, așadar, să urgentați trimiterea lui Șerban Decebal în străinătate pentru a avea o reală șansă la viață. În România, din pacate, moare cu zile” - se arată în mesajul transmis de deputatul Robert Turcescu ministrului Sănătății. 

Reamintim că, yn fost angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență are nevoie de ajutor după ce a fost victima unui accident nefericit. Șerban Decebal, angajat ca șofer de TIR a fost grav rănit după ce rezervorul cu combustibil al autovehiculului a explodat. Bărbatul, tată a doi copii a ajuns în stare foarte grabă la Spitalul Floreasca din București, iar pentru a-i fi salvață viața este nevoie să fie internat într-un spital din Belgia.

Pentru a ajunge la unitatea sanitară din Belgia, familia bărbatului trebuie să achite aproximativ 100.000 de euro, bani pe care nu îi are. Mai mult, numai transportul bărbatului la clinica din străinătate familia bărbatului trebuie să achite mii de euro.
 
Pe internet au fost postate mai multe apeluri umanitare în speranța că viața bărbatului va fi salvată. Un apel disperat a transmis și Monica Șerban, soția bărbatului.
 

”Din păcate sunt neputincioasă în fața sorții, în fața sistemului.... îmi este greu să cred că viața unui om stă în mâinile aleșilor și aceștia nu fac nimic. Sunt un om de rând, o mamă, o soție greu încercată de viața asta nedreaptă. Din ce am văzut la tv mi s-a transmis că îmi pot muta soțul la o clinică din străinătate doar pe cheltuiala mea. Ok ! Eu de unde să plătesc 100.000 € pe 2 luni de spitalizare (și poate dura mai mult), de unde să plătesc 15.000-20.000 € transportul? Strâng și banii ăștia, vând tot, las copiii pe drumuri...dar oare o pot face într-o zi? Și dacă ajunge acolo plin de infecții intraspitalicești cine răspunde? Mi-e frică, mi-e frică tare...mi-e frică de sistemul nostru bolnav, nu de medicii noștri minunați, mi-e frică de lipsuri nu de incompetență...Dumnezeu să ne ajute, doar el ne-a rămas! Vă mulțumesc din suflet că sunteți lângă noi și ne susțineți într-un număr atât de mare!” – se arată în mesajul transmis de soția bărbatului rănit.

Citește și: 

UPDATE. Constanța. Apel umanitar pentru salvarea unui fost angajat ISU. Bărbatul, grav rănit într-o explozie, are nevoie de bani pentru a ajunge la un spital din Belgia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii