Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța. Apel umanitar pentru salvarea unui fost angajat ISU. Bărbatul, grav rănit într-o explozie, are nevoie de bani pentru a ajunge la un spital din Belgia

ro

15 Nov, 2018 17:00 9206 Marime text
Un fost angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență are nevoie de ajutor după ce a fost victima unui accident nefericit. Șerban Decebal, angajat ca șofer de TIR a fost grav rănit după ce rezervorul cu combustibil al autovehiculului a explodat. Bărbatul, tată a doi copii a ajuns în stare foarte grabă la Spitalul Floreasca din București, iar pentru a-i fi salvață viața este nevoie să fie internat într-un spital din Belgia.

Pentru a ajunge la unitatea sanitară din Belgia, familia bărbatului trebuie să achite aproximativ 100.000 de euro, bani pe care nu îi are. Mai mult, numai transportul bărbatului la clinica din străinătate familia bărbatului trebuie să achite mii de euro.
 
Pe internet au fost postate mai multe apeluri umanitare în speranța că viața bărbatului va fi salvată.
 

”Fac un apel la toți prietenii din lista....de obicei faptele bune se fac în liniște, dar acum este vorba de un caz grav. Fostul nostru coleg de muncă,Șerban Decebal, a fost victima unei explozii a rezervorului de combustibil al tirului pe care îl conducea,iar în urma acesteia are arsuri pe 50% din corp și stare critică.Acesta este internat la Spitalul Floreasca București și are nevoie de bani.Orice suma e bine venită,cât mai repede.Viața lui atârna de un fir de ață. Acesta trebuie transferat cât mai urgent în Belgia. Are acasă 2 copii ce-l așteaptă. Banii se strâng la Cofetăria Clara B-dul Tomis , la GRG Catering Str.Sabinelor 13°” – se arată în apelul umanitar postat de foștii colegi din ISU ai lui Decebal Șerban.

 
Un apel disperat a transmis și Monica Șerban, soția bărbatului.
 

”Din păcate sunt neputincioasă în fața sorții, în fața sistemului.... îmi este greu să cred că viața unui om stă în mâinile aleșilor și aceștia nu fac nimic. Sunt un om de rând, o mamă, o soție greu încercată de viața asta nedreaptă. Din ce am văzut la tv mi s-a transmis că îmi pot muta soțul la o clinică din străinătate doar pe cheltuiala mea. Ok ! Eu de unde să plătesc 100.000 € pe 2 luni de spitalizare (și poate dura mai mult), de unde să plătesc 15.000-20.000 € transportul? Strâng și banii ăștia, vând tot, las copiii pe drumuri...dar oare o pot face într-o zi? Și dacă ajunge acolo plin de infecții intraspitalicești cine răspunde? Mi-e frică, mi-e frică tare...mi-e frică de sistemul nostru bolnav, nu de medicii noștri minunați, mi-e frică de lipsuri nu de incompetență...Dumnezeu să ne ajute, doar el ne-a rămas! Vă mulțumesc din suflet că sunteți lângă noi și ne susțineți într-un număr atât de mare!” – se arată în mesajul transmis de soția bărbatului rănit.

 
 
Listele cu sumele depuse vor fi publice.
Zone:
Zona Universității Ovidius Corina Tihu (0755) 234 356
Eli Caraman. Orice zona! 0725940000.
Lavinia Vijiala 0726 309 223. (Km4-5,km5,abator ,gara )
Savu Georgiana 0737608468 (Cet -Cora -Brătianu )
Drăghici Irina 0732610832 Agigea,Cumpăna,Lazu ,Eforie...
Donații se pot face și în contul Ro13brde140sv06553851400 titular Tomiță Corina Valentina.

UPDATE. 

După apariția articolului, deputatul Robert Turcescu a transmis o scrisoare către Sorina Pintea, ministrul Sănătății în care solicită intervenția sa pentru rezolvarea acestui caz. 

”Doamna Pintea, nu mai e timp pentru prea multe cuvinte. Viața unui om, Șerban Decebal, atârnă de un fir de păr. V-aș putea scrie o epistolă lacrimogenă în care să vă povestesc zbaterea familiei lui în aceste cumplite zile, suferința acestui om și nenorocirile din sistemul sanitar românesc. Nu o fac pentru că vremea cuvintelor a trecut. E nevoie de fapte. Vă rog, așadar, să urgentați trimiterea lui Șerban Decebal în străinătate pentru a avea o reală șansă la viață. În România, din pacate, moare cu zile” - se arată în mesajul transmis de deputatul Robert Turcescu ministrului Sănătății. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandra 16 Nov, 2018 14:07 Îmi doresc din suflet,ca voi toți care nu dați transferul acestui om,sa treceți prin ce trece familia lui,prietenii lui su oamenii necunoscuți care sunt alături de ei. Sunteți niște javre care au sufletul înghețat,JAVRE care orgoliul este mai mare decât viața acestui om,om care la rândul lui a salvat vieți! Tu doctore chiar de crezi Dumnezeu?! Lasa OMUL sa plece ca nu plătești buzunarul tau NEMERNICULE!!!
  • Tihu Corina 16 Nov, 2018 11:08 Câți oameni trebuie să mai moară? Vă întreb ca mamă, ce vă bate in piept? Cum ați proceda dacă ar fi vb de copilul dumneavoastră,de soțul,fratele,mama? Într-o o mare liniște s-au ar rezolva toate sunt convinsă! De ce? De ce ne distrugeți viețile,familiile,sufletele copiilor noștri? Ce așteptați? Îl întreb pe el doctor care nu își dă acordul, cât de orgolios poate fi? De ce domnule doctor credeți că sunteți Dumnezeu? De ce nu vă gândiți că în orice clipă putem fi în această situație fiecare dintre noi? Ce trebuie sa mai facă această mamă că sa vă facă să fiți milostiv față de situația ei? De ce Doamne ? Scriu cest mesaj cu lacrimi in ochi, soțul meu este plecat tot din vina acestor probleme. Este plecat deoarece în țara asta nu ne oferiți șansă să trăim și nici să muncim. Rușine să vă fie!