Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PSD Anghel Stanciu, condamnat definitiv la închisoare

ro

24 Nov, 2015 20:38 1101 Marime text
 
Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce acesta și-a angajat fiul și nora la biroul său parlamentar.
 
Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins atât apelul lui Stanciu, cât și apelul declarat de Parchetul General, fiind menținută sentința dată în martie 2015 de un complet de trei judecători de la aceeași instanță. În cazul deputatului PSD, magistrații au dispus un termen de încercare de 2 ani și 6 luni.
 
Deputatul Stanciu a fost trimis în judecată în noiembrie 2013 de procurorii Parchetului General pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Procurorii susțin că Anghel Stanciu, în calitate de deputat, a încheiat cu fiul său două contracte civile prin care acesta din urmă a fost angajat în perioada 2007 — 2011 în cadrul biroului său parlamentar, contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său în cuantum de 38.945 lei.
 
Totodată, Anghel Stanciu ar fi încheiat cu nora sa un contract civil, angajând-o în perioada 2008 — 2011 în cadrul biroului său parlamentar, activitate în urma căreia aceasta a realizat un folos material în cuantum de 26.934 lei.
 
Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate, care a constatat că Anghel Stanciu a propus angajarea și a avizat contractele individuale de muncă privind angajarea fiului său, Cătălin Anghel Stanciu, și a soției acestuia, Maria Eleonora Stanciu, în funcțiile de referenți la Biroul Parlamentar — Circumscripția electorală nr. 24 Iași, încălcând prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003, potrivit Agerpres.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii