Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:05 01 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Traviata”, pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

ro

15 Feb, 2020 00:00 3874 Marime text

Duminică, 16 februarie 2020, începând cu ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă opera „Traviata”, de G. Verdi. Soliștii acestui eveniment vor fi Laura Basarabeanu, Doru Iftene, Vasile Chișiu București, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma, Adrian Bădilă, conducerea muzicală - Gheorghe Stanciu, maestru cor - Adrian Stanache. Regia artistică îi aparține lui Anghel I. Arbore, scenografia lui Cătălin I. Arbore și coregrafia este realizată de Fănică Lupu-Liești.


„Traviata” (în italiană „La traviata”) este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii. Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec, datorat în primul rând mediocrității interpretării. Abia la reprezentația din 6 mai 1854 pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția, opera a avut un real succes.


Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Adițional, biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii