Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputații și-au dat girul pentru simplificarea procedurii adopției

ro

16 Mar, 2016 14:25 1586 Marime text
 
Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 273/2004 privind adopția, care prevede simplificarea procedurilor, dar și un concediu de maximum un an pentru acomodarea între părinte și copil, a fost adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaților. Pentru acest proiect au votat „pentru” 219 deputaţi.
 
Proiectul prevede acordarea unui concediu de un an de acomodare între părinte și copil, care se aplică la copiii cu vârsta de peste doi ani. Concediul se acordă la cererea părintelui, iar indemnizația are o valoare de 3,4 ISR (indicator social de referință) pe lună, adică 1.700 de lei pe lună. Pentru copiii sub doi ani se aplică drepturile prevăzute prin indemnizația pentru creșterea copilului. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect.
 
Înainte de a fi dat votul final, atât liberalii, cât şi social-democraţii anunţaseră că vor susţine proiectul.

"Proiectul de lege vine în sprijinul copiilor abandonați și al familiilor care doresc să adopte. (...) Acest proiect dorește să contribuie la creșterea numărului de copii adoptați, pentru a oferi o șansă de a crește în siguranța și dragostea unei familii. În România, de ani de zile, numărul copiilor abandonați în sistem este constant, în jur de 60.000, și peste 1.000 de copii în fiecare an sunt abandonați în spitale, dintre aceștia anul trecut, până la 30 septembrie, doar 3.800 au fost declarați adoptabili și doar 562 au fost adoptați, anul trecut, în România și 11 copii au fost adoptați internațional", a arătat deputatul PNL Florica Cherecheș.

 

"Anul trecut, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, prin Ministerul Muncii, a inițiat modificarea cadrului procedural privind adopțiile, astfel încât acest sistem să devină mult mai flexibil pentru a putea da o șansă fiecărui copil care a fost abandonat sau care a fost scos din familie din anumite motive de a se bucura de dragostea unor părinți", a explicat, al rândul ei, Rovana Plumb.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii