Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denunţătorii lui Neculai Onţanu Cristi Borcea –„I-am oferit bani lui Onţanu pentru restituire”

ro

25 Mar, 2016 10:20 1698 Marime text
 
Omul de afaceri Cristian Borcea este denunţător în dosarul primarului Neculai Onţanu, acesta fiind cel care a intervenit la edil pentru ca un proprietar să beneficieze de retrocedarea nelegală a unui teren. Realitatea TV a prezentat în exclusivitate, fragmente din denunţul lui Cristi Borcea.
 
Cristian Borcea, le-a povestit procurorilor cum a intervenit la edil.
 
„Am fost de acord cu propunerea lui Dragoş Dobrescu, sens în care la următoarea întâlnire cu primarul Onţanu, care a avut loc, din câte îmi amintesc, fie la stadion, fie la primărie, i-am spus acestuia că Dragoş Dobrescu împreună cu mine doream să obţinem resituirea unor suprafeţe de teren în sectorul 2, întrebându-l dacă ne poate ajuta. I-am spus domnului primar că, în cazul în care vom obţine restituirea, îi vom da o sumă de bani, din câte îmi amintesc, un milion de euro. Domnul primar a fost de acord cu propunerea mea şi mi-a spus că, dacă documentele sunt în regulă, ne va ajuta să obţinem acele terenuri. Revenind la suprafaţa de teren cerută de primarul Onţanu, aceasta a fost scăzută din partea mea şi, ca urmare a transferării acesteia către persoanele indicate de primar, eu sau persoanele care acţionau în numele meu, respectiv sora mea, nu am primit vreo sumă de bani. Nici eu, nici sora mea nu am cunoscut persoanele care au cumpărat formal terenul, la indicaţia primarului Onţanu. Ulterior obţinerii terenurilor, nu am mai purtat discuţii cu primarul pe această temă, eu doar mulţumindu-i pentru ajutor şi întrebându-l dacă totul este în regulă, el confirmându-mi că este mulţumit” - Sursa: denunţul lui Cristian Borcea, potrivit realitateatv.net.
 
De asemena, în aceeași manierăp a procedat și omul de afaceri Dragoş Dobrescu.
 
„Am acceptat încheierea acelei promisiuni/trazacţii întrucât aveam cunoştinţă de faptul că Borcea Cristian era în relaţii de amiciţie cu primarul Sectorului 2, Onţanu Neculai, precum şi convingerea că putea determina urgentarea procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate. (...) Eu mi-am dat seama că urma să mituiască funcţionarii implicaţi în soluţionarea cererii de retrocedare şi bănuiam şi la cine urma să ajungă, având în vedere relaţiile lui Cristi cu Onţanu Neculai” - Sursa: denunţul lui Dragoş Dobrescu, conform realiatteatv.net.
 
Întâlnirile dintre Cristian Borcea şi primarul Neculai Onţanu au fost confirmate de secretarul Consiliului Local Sector 2, Toma Şutru.
 
„În legătură cu Borcea Cristian, arăt că în acea perioadă l-am văzut o dată sau de două ori aşteptând să intre la primarul Onţanu Neculai, iar o dată, cu câteva zile înainte de data de 1 iunie 2007, primarul a venit cu Borcea Cristian la mine în birou, primarul spunându-mi că Borcea are o problemă la noi la primărie, în legătură cu o reconstituire, după care Borcea Cristian mi-a spus că nu ştie detalii exacte cu privire la această reconstituire, dar are pe cineva care se ocupă de problemă. Am dedus că este vorba despre Astratini Sorin, care este un angajat de-ai lui Dragoş Dobrescu, Astratini fiind cel care se ocupă de obţinerea şi de punerea la Primăria Municipiului Bucureşti a documentaţiei necesare reconstituirii.” - Sursa: mărturia lui Toma Şutru, secretarul Consiliului Local Sector, mai notează sursa citată.
 
Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a plecat, aseară, acasă după ce i-a expirat ordonanța de reținere. Curtea de Apel București va decide astăzi dacă îl arestează pe edilul acuzat de tranzacții dubioase cu terenuri. Primarul Sectorului 2 din Capitală, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), miercuri, după ce a fost audiat într-un dosar ce vizează fapte de corupție, fiind acuzat de luare de mită. La scurt timp după, a fost reținută, în același dosar, și Loredana Claudia Radu, avocat în cadrul Baroului București, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Loredana Claudia Radu este avocatul care l-a reprezentat pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni și, totodată, nepoata fostului vicepremier Gabriel Oprea, potrivit Realitatea TV.


Sursa foto: realitateatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii