Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNPR, alături de Onțanu. Așteaptă decizia unei instanțe care să-l declare vinovat!

ro

23 Mar, 2016 22:49 1873 Marime text
 
Uniunea Națională pentru Progresul României a remis presei un comunicat în care arată că a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reține pe edilul sectorului 2, Neculai Onțanu, și subliniază că orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție. Tocmai de aceea, până când o instanță de judecată va decide altfel președintele interimar al partidului este nevinovat.
 

"UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani. UNPR nu a comentat și nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reținerii — într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani — , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiției, indiferent de numele celui în cauză. În egală măsură, Uniunea consideră că orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție. Prin urmare, până în momentul în care o instanță de judecată va decide altfel, Neculai Onțanu este nevinovat", se arată în comunicatul respectiv.

 
Progresiștii își exprimă convingerea că edilul sectorului 2 ''va explica tot ceea ce este de explicat'' astfel încât situația să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate.
 

”În mod evident, acest moment nu este unul simplu, în condițiile în care campania electorală va începe în scurt timp. UNPR este însă un partid puternic și va face față acestei provocări, păstrându-și valorile, obiectivele electorale și strategia politică. Sâmbătă va avea loc Conferința Națională UNPR, moment în care partidul își va alege președintele și va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an. UNPR mizează pe fiecare dintre membrii săi, pe fiecare dintre candidații săi și pe principiile sale care l-au impus pe scena politică până în prezent", se mai arată în documentul menționat.

 
Amintim că primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a fost reținut în această seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită. El va fi prezentat mâine Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Citește și Neculai Onțanu, reținut de DNA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii