Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:25 24 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Democrat-liberalii nu sunt de acord cu trecerea a 13% din pachetul de acţiuni ale Portului către Consiliul Local

ro

03 Apr, 2014 15:48 1065 Marime text
Consilierii locali ai Partidului Democrat Liberal au votat astăzi împotriva acordului de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanţa.

„În opinia noastră, Portul Constanţa este un obiectiv strategic, de importanţă naţională care nu merită să ajungă pe mâna unuia specializat în «samba». Importanţa sa strategică este multiplă: economică, energetică, militară sau de conectivitate. Mai mult de atât, primarul Constanţei îşi doreşte cu orice preţ să administreze Portul fără a avea experienţă în domeniu şi neavând resursele materiale pentru a susţine proiectele de dezvoltare pentru unul dintre cele mai mari porturi din Europa“, se arată într-un comunicat recent emis de Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa.

„Prin această mutare, Mazăre pune în pericol 30.000 de locuri de muncă şi întreaga activitate a Portului Constanţa. Războiul lui cu cei pe care îi numeşte milionarii din Port va avea ca rezultat plecarea marilor investitori către alte zone. Vor alege să plece din Constanţa în locuri mai liniştite, unde vor fi lăsaţi să-şi dezvolte afacerile, să muncească. Constănţenii îşi vor pierde locurile de muncă, iar Portul va fi prejudiciat. Constanţa nu va avea gigacalorie mai ieftină. Consiliul Local nu va avea mai mulţi bani la buget“, potrivit aceluiaşi document.

Ti-a placut articolul?

Comentarii