Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile miniștrilor. Dacă scad salariile, patronii sunt de vină

ro

10 Nov, 2017 17:43 1626 Marime text
Ce se va întâmpla cu salariile după transferarea contribuțiilor? Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu spune că o eventuală scădere a salariilor după 1 ianuarie 2018 ar fi din vina exclusivă a patronilor, care vor să ia din banii angajaţilor, şi nu din cauza transferului contribuţiilor sociale, spune ministrul Muncii. Este o idee susţinută şi de ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa. Cei doi spun că măsurile de modificare a Codului fiscal sunt benefice şi nu implică scăderi salariale, relatează Digi 24.

Într-o intervenţie la Televiziunea Română, ministrul Finanţelor a spus că orice reduceri salariale care s-ar aplica după intrarea în vigoarea a noilor măsuri fiscale ar fi strict din vina angajatorului.

„Dacă un angajator privat dorește să reducă salariul unui angajat poate s-o facă și azi, nu are legătură cu transferul contribuțiilor. Dacă vrea s-o facă anul viito, poate folosi ca argument transferul contribuțiilor și să-i spună salariatului - care poate nu știe legătura - poate să-i spună că eu sunt nevoit să-ți scad salariul”, a spus Ionuț Mișa.

O idee întărită şi de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, într-o declaraţie pentru RTV, unde a declarat că ”salariile nete nu au cum să scadă, deci dacă vor scădea înseamnă că este fix doar vina angajatorului care dorește să ia din banii angajatului care i se cuvin lui”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii