Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a ÎCCJ Pagina de Facebook este spațiu public, nu privat

ro

02 Dec, 2014 18:45 1796 Marime text
 
Profilul personal de Facebook, chiar dacă este accesibil unui număr restrâns de persoane, constituie spațiu public, și nu privat, arată o decizie a ÎCCJ care a respins ca nefondat recursul unui fost director din prefectura Mureș care a contestat o sancțiune primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din cauza unei postări pe pagina personală de Facebook. 

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pronunțat decizia irevocabilă pe 27 noiembrie, după o lună de amânare a pronunțării. În România cazul a constituit o premieră, iar Facebook are peste șapte milioane de useri, relatează HotNews.

Curtea de Apel Targu Mureț stabilise, într-o cauză judecata în contencios administrativ în ianuarie 2013, că pagina de Facebook este spațiu public, nu privat.

Totul a pornit de la faptul că la început de 2012, în timpul protestelor împotriva guvernului Boc, Mircea Munteanu Nicolae, fostul director de cabinet al prefectului din Targu Mureș, a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj: „Arbeit macht frei - asta să înțeleagă protestatarii”.

Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii