Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Revelion, măsuri speciale de securitate în toată Europa

ro

31 Dec, 2015 00:02 2146 Marime text
La Bruxelles, Paris, Londra sau Berlin, autorităţile sunt în stare de alertă din cauza pericolului reprezentat de grupările islamiste.
La Paris, marea petrecere de pe Champs Elysee de la miezul nopţii era pe punctul de a fi anulată, după atacurile teroriste din noiembrie. Autorităţile au decis însă că tradiţionala petrecere trebuie să aibă loc, dar fără focuri de artificii. Din motive de securitate, dar şi pentru că francezii sunt încă îndureraţi.
Şi la Londra, sunt măsuri speciale de securitate pentru noaptea de Revelion. Efectivele de politie au fost sporite, iar pe străzi numărul ofiţerilor înarmaţi ajunge la 3 mii. În Marea Britanie, nivelul de alertă este "sever", ceea ce înseamnă că este foarte posibilă comiterea unui atac de către islamişti.
La Poarta Brandenburg din Berlin sunt aşteptaţi  sute de mii de oameni; anul acesta, autorităţile germane au anunţat măsuri de securitate fără precedent.  În zonele unde sunt centre de refugiaţi, au fost interzise focurile de artificii. Asta pentru că imigranţii din Siria şi Irak poate nu sunt obişnuiţi cu zgomotul puternic al artificiilor, iar pocnetul acestora le-ar putea aminti de bombardamentele de-acasă.
 
 
Sursa: TVR
Sursa foto: vola.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii