Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:21 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce se nasc bebeluşi gigant? Vezi ce sfaturi dau medicii în astfel de cazuri!

ro

19 Jul, 2012 14:03 1453 Marime text
La o clinică privată din Constanţa s-a născut un băieţel de 5 kilograme şi 600 grame. Nu este un caz rar. Tot mai multe mame aduc pe lume copii cu greutate peste medie. Care sunt însă cauzele? Dr. Victorian Păştilă ne-a spus că, în cele mai multe cazuri, vinovată este alimentaţia mamei pe timpul sarcinii. Apoi, problemele medicale sunt cele care se fac vinovate. „Poate fi vorba de un diabet dobândit de mamă pe perioada sarcinii sau preexistent sarcinii, sau de o afecţiune endocrinologică. Apoi, în unele cazuri, este vorba de o predispoziţie familială de a naşte copii cu o greutate mare“, spune medicul ginecolog, care la rândul lui a adus pe lume un copil cu o greutate de peste 5 kilograme.
De aceea este bine ca o gravidă să consume pe perioada sarcinii multe legume şi fructe şi să reducă cât de mult făinoasele. Apoi, să facă toate analizele necesare. 

Cum este tratat un astfel de caz

În cazul în care se naşte un astfel de copil, imediat i se fac analize medicale pentru stabilirea glicemiei. „Apoi, copilul trebuie să fie monitorizat în timp de către specialişti. De regulă, un copil care se naşte cu o greutate mare la naştere scade în greutate în primele zile aproximativ 300 de grame, iar creşterea în greutate este mai lentă decât a celorlalţi copii“, spune specialistul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii