Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 iunie Palaz pledează pentru artă şi cultură

ro

31 May, 2012 21:09 1303 Marime text

Claudiu - Iorga Palaz, candidat UNPR la Primăria Constanţa, organizează mâine, de Ziua Copilului, un eveniment dedicat celor mici, acţiune menită să încurajeze, la Constanţa, manifestările artistice. Evenimentul începe la ora 11.00, în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski".

„De Ziua Copilului, Claudiu-Iorga Palaz, candidatul UNPR la Primăria Municipiului Constanţa, organizează la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", începând cu ora 11.00, un atelier la care invită toţi copiii iubitori de pictură.

Claudiu-Iorga Palaz: «De 1 Iunie, invit copiii Constanţei în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, unde îi aşteaptă un dragon uriaş din carton alb, pensule, vopsele şi carioci de toate culorile. Mesajul meu pentru toţi copiii constănţeni este unul singur: Pictaţi, mergeţi la spectacole, jucaţi-vă, bucuraţi-vă de copilărie!

Datoria noastră, a adulţilor, este să le oferim un mediu sănătos în care să crească şi să se dezvolte, dar şi să le fim adevărate modele. Locaţia pe care am ales-o pentru acest work-shop nu este întâmplătoare. Trebuie să strângem rândurile în jurul culturii constănţene, să veghem la conservarea şi promovarea adevăratelor valori, să promovăm educaţia activă. Din păcate, managementul instituţiilor de cultură constănţene a avut mult de suferit în ultimii ani. Cultura a stagnat. Am pierdut multe valori. Unii artişti au plecat dintre noi, alţii au rămas, aproape supravieţuind. Revigorarea culturii constănţene este imperativă. Dar fără implicarea autorităţilor locale este imposibil. Soluţii există. Dar nu s-a vrut, căci Mazăre a impus kitsch-ul de import, ieftin calitativ, dar foarte costisitor pentru buzunarele contribuabililor. Viitorul oraşului nostru se construieşte astăzi. De aceea, de 1 Iunie fac pledoarie pentru cultură şi artă", se precizează într-un comunicat de presă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii