Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Morar, desemnat "Europeanul Anului 2008" în revista European Voice

ro

03 Dec, 2008 17:07 677 Marime text

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a câştigat aseară premiul "Europeanul Anului" acordat de revista European Voice, la categoria "Inspiratia anului", juriul apreciind faptul că a "ridicat lupta anticorupţie la un nivel înalt". Premiul obţinut de Daniel Morar vine după ce luna trecută fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei a fost aleasă "Femeia Europei" pentru anul acesta, de către un juriu format din europarlamentari şi jurnalişti.

Morar şi Macovei au fost percepuţi constant la Bruxelles drept campioni ai reformei justiţiei în Romania şi ai luptei anticorupţie. Presa occidentală nota zilele acestea, comentând rezultatul alegerilor din România, că de la noul guvern de la Bucureşti se aşteaptă revitalizarea reformelor în aceste domenii şi amintea, vorbind de împotmolirea luptei anticorupţie, de cazul Morar, menţinut în funcţie graţie sprijinului extern.

La aceeaşi categorie cu Daniel Morar, "Inspiraţia anului", se află şi omul de afaceri George Soros, "pentru că a susţinut drepturile şi reintegrarea romilor în Europa". Ceilalţi doi finalişti la această categorie au fost Lyn Evans, coordonatorul generatorului de particule din Geneva şi Katrine Camilleri, director adjunct al serviciului de refugiaţi din Malta.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii