Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:49 18 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș-„Nu mă prezint la alegerile din 2016”

ro

08 Jan, 2016 07:21 824 Marime text
 
În cadrul vizitei de ieri, premierul Dacian Cioloș le-a transmis reprezentanților diasporei românești din Germania că își va păstra independența politică până la finalul mandatului de prim ministru. Un alt lucru important pe care acesta l-a subliniat a fost acela că nu va candida la alegerile din 2016.
 
„Ne gândim în primul rând să abordăm un mod de guvernare mai transparent, mai apropiat de societate, cu un efort mai mare de a explica ceea ce facem, chiar dacă la început aceste explicații pot să pară stângăcii din afară. E vorba de un efort al unor oameni care nu provin din mediul politic și care nu vor să ia decizii având anumite obiective politice în spate. Tocmai de aceea și eu am decis să îmi păstrez această independență până la capătul mandatului și să nu mă prezint la alegerile din 2016, tocmai pentru a-mi păstra credibilitatea că ceea ce vreau să fac ca prim ministru și ceea ce acest guvern vrea să facă este ceea ce spune”, a precizat Dacian Cioloș la o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai comunității românești din Germania, reuniți la Ambasada din Berlin, notează româniatv.net.
 
Premierul a mai spus că a dorit să dea un semnal că acest mandat, chiar dacă este limitat la un an de zile, se poate angaja într-un proces de reforme care „să poată fi continuate mai apoi de guvernele care vor veni”, scrie Agerpres.
 
„Chiar dacă această schimbare nu este sau nu va fi vizibilă imediat sunt convins că ceea ce vom face în acest an se va resimți inclusiv în modul în care România va fi apreciată în exterior și în UE”, a completat prim ministrul.
 
Întâlnirea cu românii din diaspora a început cu intonarea imnurilor de stat ale României și Germaniei și cu un discurs al ambasadorului Emil Hurezeanu, unde au fost prezenți aproximativ 200 de oameni.
 
Vă reamintim, că premierul Dacian Cioloș a mers ieri în Germania pentru o vizită oficială cu Angela Merkel și cu președintelui Bundesrat-ului, Stanislav Tillich. La finalul acestei reuniuni, Cioloș s-a întâlnit cu reprezentanți ai  românilor din diaspora din această țară.
 


Sursa foto: Facebook - Dacian Cioloș 

Ti-a placut articolul?

Comentarii