Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș, despre nivelul salariului minim în 2016

ro

14 Dec, 2015 20:41 1239 Marime text
 
Guvernul trebuie să ia o decizie până la sfârșitul acestui an în ceea ce privește situația salariului minim, a spus astăzi premierul Dacian Cioloș, la ieșirea din sala de plen a Parlamentului.
 
„Eu sunt conștient de nevoia de a echilibra lucrurile între sectorul bugetar și sectorul privat, dar, pe de altă parte, e important să facem lucrurile acestea în mod rezonabil și având în vedere impactul pe care astfel de decizii pot să-l aibă", a arătat Cioloș, întrebat de ultimatumul pe care PSD l-a dat Guvernului privind nivelul minim al salariului în 2016, notează Agerpres.
 
„Am avut o primă discuție cu sindicatele și am convenit un calendar, urmează ca vineri să aibă loc o primă discuție informală pe câteva analize, pe care și Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii le pregătesc. Deci va avea loc vineri această discuție, împreună cu Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, Patronatele și Sindicatele, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să convocăm în mod formal Comisia tripartită care trebuie să fie în măsură să ia aceste decizii. Pe baza analizelor pregătite, pornind de aici, noi suntem conștienți că într-un fel sau altul Guvernul trebuie să ia o decizie până la sfârșitul acestui an vizavi de situația salariului minim, indiferent că este vorba de menținerea salariului minim actual sau de modificarea lui", a susținut prim-ministrul.
 
 Sursa foto: fresh24.ro  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii