Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș despre absorbția fondurilor UE „Am desțelenit buruienișul lăsat de cei care acum strigă de pe margine“

ro

19 Aug, 2016 14:18 1810 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a lansat un atac dur la adresa guvernului Ponta în legătură cu absorbția fondurilor UE.
 

„Absorbția efectivă pentru 2014 – 2020 a început în mai 2016, la aproape doi ani și jumătate de la începerea exercițiului bugetar, după ce am desțelenit buruienișul lăsat de cei care acum strigă de pe margine“, a declarat Cioloș pentru HotNews.ro.

 

„Când am preluat guvernarea, am constatat foarte repede că, pentru pregătirea programelor pentru 2014-2020 nu se făcuse mai nimic... Acesta este încă un motiv pentru care o discuție despre absorbție azi este deplasată, mai ales când criticile vin de la reprezentanți ai fostului guvern“, a mai spus Dacian Cioloș pentru HotNews.ro.

 
Întrebat despre nivelul absorbției fondurilor UE pentru perioada 2014-2020, Cioloș a spus că „suntem pe la 1% și sunt încă multe state membre care nu au nici măcar atât, iar media europeana e 1,5%“.
 
Cioloș a criticat guvernul Ponta și pe tema investițiilor în infrastructură:

„În noiembrie anul trecut, marile proiecte de investiții erau blocate, inclusiv pe infrastructura mare de transport“, a spus Cioloș.

 
Premierul a vorbit și despre creșterea economică de 6% din PIB pe trimestrul 2 și a recunoscut că este „bazată, probabil, mai mult pe consum decât pe investiții“, dar a respins ca "greșit" un semn de egalitate cu perioada 2008-2009. Cioloș a spus într-un scurt interviu pentru HotNews.ro că majorările salariale pe care le-a promovat „fac parte dintr-un proiect mai amplu de reformă“.
 
Cioloș a mai avertizat politicienii să nu cedeze tentațiilor populiste în campania electorală:

„Urmează o perioadă electorală, sper ca parlamentarii să nu cedeze tentației de a împovăra bugetul țării pentru o țintă politică sau alta“.

 
Citește materialul integral pe HotNews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii