Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș A doua tranșă din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova - după o decizie a FMI

ro

25 Aug, 2016 16:40 2130 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi, după întrevederea cu omologul moldovean, Pavel Filip, că a doua tranșă din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova poate să aibă loc după ce va exista o decizie a board-ului Fondului Monetar Internațional. 
 

"A doua tranșă (...) va fi discutată și cu Guvernul Republicii Moldova și poate să aibă loc după ce acest acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional este concretizat. (...) După ce există o decizie a board-ului Fondului Monetar Internațional, putem trece să discutăm și modul și data la care această a doua tranșă poate să fie livrată", a spus premierul Dacian Cioloș, într-o conferință de presă comună cu omologul său moldovean, la Chișinău.

 
Potrivit lui Cioloș, măsurile pe care Guvernul României le-a legat de prima tranșă a acestui împrumut nu au fost niște condiționalități puse de cineva care dă cuiva care cere.
 

"Au fost niște măsuri care au rezultat și din problemele ridicate chiar de oamenii care erau în stradă acum câteva luni la Chișinău și au rezultat din nevoia de a progresa pe diferite domenii importante, economic, bancar, financiar, reforma justiției în Republica Moldova, iar abordarea pe care noi am avut-o a fost aceea de a încerca să facem în așa fel încât acest împrumut pe care România îl acordă Republicii Moldova să deschidă clar calea finanțărilor externe și din alte surse, de la Fondul Monetar Internațional, de la Comisia Europeană", a afirmat Cioloș, citat de Agerpres.

 
La rândul său, premierul moldovean, Pavel Filip, a spus că banii din acest împrumut vor fi folosiți în domeniile sociale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii