Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:38 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu girul senatorilor Aleşii neamului condamnaţi cu suspendare nu îşi pierd mandatul!

ro

08 Jun, 2016 18:23 982 Marime text
O vorbă  din popor spune aşa: „Corb la corb nu-şi scoate ochii”. Senatul a decis să respingă cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind Statutul aleşilor locali, menţinând astfel varianta iniţială potrivit căreia aleşii condamnaţi cu suspendare nu îşi pierd mandatul. Decizia a fost luată cu 82 de voturi "pentru", 2 abţineri şi 27 de voturi "împotrivă".
 
Legea ce tocmai a primit girul senatorilor propune încetarea de drept a mandatului de consilier local, consilier judeţean, primar şi preşedinte al CJ să se producă doar în cazul condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă la o pedeapsa privativă de libertate cu executare pentru sancţiunile de dare de mită şi luare de mită încetarea de drept a mandatului să se producă în cazurile de hotărâre judecătorească rămasă definitivă. Potrivit legii, încetarea mandatului nu se aplică în cazul condamnărilor cu suspendare.
 
La începutul anului, undeva prin luna ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, această lege care modifică legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, motivând că, în formă transmisă spre promulgare, legea "ar putea afecta lupta împotriva corupţiei, precum şi eficientă cadrului legislativ în materie de integritate"
 
În cererea de reexaminare, şeful statului arăta că exercitarea funcţiilor de primar, consilier sau preşedinte al CJ de către o persoană condamnată penal, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive, cu suspendare plasează sub semnul vulnerabilităţii exercitarea mandatului de ales local. Dar asta nu a contat pentru senatori.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dora 10 Jun, 2016 10:35 RUSINE!!!!!
  • c 08 Jun, 2016 19:00 Nație de tot rahatul! Să alegi pe toți penalii,după care să te plăngi că-ți este greu!