Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cruzime fără margini! O iapă rănită și înfometată a fost lăsată să agonizeze la marginea Constanței

ro

04 Sep, 2016 15:11 2685 Marime text
Polițiștii Secției 4 din Constanța au fost sesizați astăzi prin numărul unic de urgență 112, că pe un teren viran din cartierul Palas zace un cal ce se zbate între viață și moarte.
 
Oamenii legii, însoțiți de colegii lor de la Poliția Locală, dar și reprezentanții unui ONG pentru protecția animalelor au dat curs solicitării și au găsit animalul abandonat în stare gravă. Din primele cercetări în împrejurimi, polițiștii nu au putut stabili cu exactitate cui aparține calul, însă au deschis totuși un dosap penal in rem pentru rele tratamente aplicate animalului.
 
Între timp, iapa a fost dusă la Microrezervația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța, unde primește îngrijiri medicale. Potrivit doctorului Adrian Bîlbă, directorul CMSN, femela era întra-adevăr subnutrită, și pare că a fost exploatată până la epuizare. Motivul pentru care cabalina a fost lăsată să agonizeze pe un câmp pare să fie acela că este rănită la un picior și, în consecință, nu mai poate fi pusă la muncă.
 
Doctorul Adrian Bîlbă a mai precizat pentru ZIUA de Constanța ca animalul are o afecțiune la o copită, din cauză că foștii proprietari i-au improvizat o potcoavă din cauciuc. La această oră, iapa a fost hrănită, hidratată și se află sub tratament medical, mai spune directorul CMSN. 
 
Polițiștii Secției 4 au audiat deja o persoană și urmează să afle cine este responsabil pentru starea deplorabilă în care a fost găsită iapa. Dacă vinovații vor fi găsiți, aceștia riscă să fie amendați sau, mai rău, ajungă după gratii de la trei luni la un an. 

(fotografia are rol ilustrativ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii