Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:15 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cristian David, scos cu cătuşe din sediul DNA Fostul ministru al Internelor, acuzat că a luat mită 500.000 de euro

ro

21 Jan, 2015 13:17 1044 Marime text
Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost reţinut astăzi, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 500.000 de euro pentru a interveni, în 2007, la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în cazul unui teren de 15 hectare.

Fostul ministru al Internelor Cristian David a venit, astăzi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce pe numele lui a fost emis şi un mandat de aducere, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit unor documente ale procurorilor DNA, obţinute de Mediafax, în 19 ianuarie s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Cristian David, pentru luare de mită, iar o zi mai târziu a fost pusă în mişcare acţiunea penală.

Cristian David este acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreputului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, informează Mediafax.

Procurorii au arătat, în documentele citate, că, în acest caz, mandatarul Adrian Mladin, care acţiona pentru Cecilia Viorica Ştirbulescu să îndeplinească toate formalităţile necesare în vederea revendicării terenului de 15 hectare situat în municipiul Buzău, ar fi apelat la Valeriu Roger Niţescu, director cabinet al lui Cristian David la Ministerul Internelor la data faptelor, pentru a-l pune în legătură cu prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, în condiţiile în care dosarul de revendicare era tergiversat. Niţescu i-ar fi spus atunci lui Mladin că nu îl cunoaşte pe prefect, dar că ar putea să intervină Cristian David la Bîgiu.

UPDATE, ora 13.41

Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost scos cu cătuşe din sediul DNA.


Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?

Comentarii