Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creştinii trebuie să renunţe la carnea de miel, căci comit un mare păcat!

ro

25 Mar, 2016 22:18 2070 Marime text
 
Se apropie Paștele Catolic, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Duminică, toți catolicii vor sărbători cum se cuvine momentul. Paștele ortodox va fi în mai. Românii abia aşteaptă încheierea postului pentru a mânca din toate bucatele pregătite de gospodine.
 
Pentru români, Paştele e acel moment de mare bucurie în care familiile participa la slujbă, iau lumină, apoi se adună în jurul meselor îmbelşugate pentru a se gândi împreună Învierea Mântuitorului.
 
Printre bunătăţile care nu lipsesc niciodată de pe mesele de Paşte se numără friptura de miel, drobul, ciorbiţa de miel, ouăle şi cozonacul. Ei bine, se pare că românii ar cam trebui să-şi pună pofta în cui la miel, anul acesta.
 
Papa Francisc le atrage atenţia creştinilor că trebuie să renunţe la carnea de miel, căci comit un mare păcat. De altfel, Papa a mai atras atenţia, în urmă cu ceva vreme, asupra faptului că a mânca carne de miel reprezintă un păcat.
 

„Nu mai mâncaţi miel de Paşte! Printre cele mai vechi comunităţi creştine, mielul a fost reprezentat pe umerii pastorului şi simboliza sufletul salvat de Hristos. Uciderea lui de Paşte nu are nici o baza în tradiţia creştină, ci mai degrabă îşi are rădăcinile în Vechiul Testament. Este un ritual sângeros, în contradicţie puternică cu conceptul învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credinţă şi speranţa. Este un ritual ce nu este necesar într-o societate că a noastră, deja cufundată în violenţă şi moarte, care serveşte doar pentru a satisface interesele industriei alimentare", spunea Papa Francisc, potrivit rtv.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii