Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creaturi ciudate care vor supraviețui apocalipsei

ro

17 Nov, 2013 18:34 7756 Marime text
Cele mai ciudate șase creaturi care vor rezista pe pământ, orice s-ar întâmpla

Viermele diavol

Poate supraviețui în pofida diferențelor de presiune, a lipsei  oxigenului, și chiar la temperaturi foarte ridicate.
Această specie de nematode,  descoperită abia în 2011, a fost găsită  vie la o distanță de până la 3,5 km sub pământ.  Acești viermi își petrec viața în întuneric, și mănâncă bacterii simple.

Păianjenul săritor din Himalaya

La polul opus de viermele diavolului, acest păianjen deține recordul pentru animale care rezistă la înălțimi incredibil de mari, aproximativ 7 mii de metri deasupra nivelului mării. Este capabil să supraviețuiască perioade lungi de timp fără mâncare, la temperaturi de îngheț, și la o presiune atmosferică la care alte viețuitoare nu pot rezista. Singurele surse de substanțe nutritive disponibile în Himalaya sunt unele insecte, cu care se hrănesc aceștia.

Meduza nemuritoare

Aceasta poate supraviețui procesului de îmbătrânire.
Ele au capacitatea de a reveni la etapa  de copil în unele condiții nefavorabile, ceea ce le face practic nemuritoare. Nu pare a fi nicio limită privind numărul de  asemnea transformări. 

Gândacul plat cu scoarță roșie

Poate supraviețui la temperaturi  extrem de  reci.
Această insectă, care este originară din zonele de nord din Alaska și Canada, este capabilă să reziste la temperaturi de până la -150 grade Celsius prin producerea unei proteine antigel care previne cristalizarea sângelui. Acesta este, de asemenea, îmbogățit cu glicerol, care  oprește congelarea.

Gândacul Pompei

Poate supraviețui la călduri extreme, și la variații de temperatură.
Acest vierme de adâncime trăiește exclusiv în izvoarele termale de pe fundul oceanului.  Se crede că rezistența lor la căldură se datorează unui strat de bacterii de pe corpurile lor, care poate oferi un grad mare de rezistență.

Tardigrad

Poate supraviețui practic oriunde.
Temperaturi care coboară mult sub minus și cresc mult peste plus nu sunt o problemă pentru ei. Nici chiar presiunea atmosferică cu mari oscilații nu-I afectează. Poate trai fară apă până la 10 ani. De asemenea, poate supraviețui unor radiații de o mie ori mai mari decât poate un om suporta. Pentru a-i testa rezitența, în 2007 oamenii de știință i-au trimis în spațiu de unde mulți   s-au întors intacți.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii