Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costumul primului om care a păşit pe Lună, expus publicului

ro

20 Aug, 2015 23:42 1817 Marime text
Costumul de astronaut al primului om care a păşit pe Lună va putea fi recondiţionat cu prilejul aniversării a 50 de ani de la primii paşi ai lui Neil Armstrong pe satelitul natural al Pământului. Acest lucru este posibil datorită succesului fenomenal al unei campanii de strângere de fonduri organizate pe internet, relatează AFP, preluat de Agerpres
 
La încheierea perioadei de participare financiară, contorul afişa 719.779 de dolari. Cu aceşti bani, legendarul costum de astronaut - alb cu însemnele NASA şi misiunii Apollo 11 din 1969, cu steagul Americii pe mâneca stângă şi purtând praf de Lună - va putea fi expus publicului, fără riscul de a se deteriora. Institutul, de asemenea, are suficienţi bani şi pentru a recondiţiona un alt costum istoric, cel purtat de Alan Shepard, primul american care a călătorit în spaţiu, după sovieticul Iuri Gagarin.
 
La 20 iulie 1969, Neil Armstrong a fost primul pământean care a pășit pe Lună, moment în care a rostit faimoasele cuvinte: „'Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire''. În decursul carierei, a fost decorat de 17 ţări, printre distincţiile speciale numărându-se Medalia Prezidenţială a Libertăţii, Medalia de Onoare a Congresului Spaţial, Medalia Clubului de Exploratori.
 
Sursa foto: www.biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii