Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cornel Resmeriţă, dus la DNA în dosarul „Gala Bute”

ro

02 Feb, 2015 18:08 1784 Marime text
Primarul oraşului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă (PSD), a ajuns în această după-amiază la DNA. Acesta a fost dus de către anchetatori, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii, în dosarul "Gala Bute", informează Mediafax.ro.

Cornel Resmeriţă a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 17.30, fiind însoţit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinţa sa din Lupeni, judeţul Hunedoara, mai notează sursa citată.

De asemenea, la DNA au mai fost duşi, cu mandat, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în mandatul acesteia la Ministerul Dezvoltării, şi omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

"Surse judiciare au precizat că Adrian Gărdean este naşul lui Ion Bîrcină, finul judecătorul de la Curtea Constituţională Toni Greblă, ultimii doi urmăriţi penal într-un alt dosar", relatează Mediafax.ro.

Amintim că, azi, procurorii DNA au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute".

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost făcute percheziţii la Rudel Obreja, la primarul din Lupeni - Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

Anchetatorii au ridicat din locuinţa primarului Cornel Resmeriţă o serie de documente.

Termogaz Company din Haţeg este societatea care a câştigat proiectul de modernizarea a staţiunii Straja, printre acţionarii acesteia fiind Miron Gărdean, fratele lui Adrian Gărdean, cu 44 %, şi Miron Lupulescu, cu 1%. Sursele menţionate mai spun că Miron Lupulescu este, de altfel, cel care a semnat o notă de fundamentare prezentată la Primăria Lupeni în baza căreia se arăta necesitatea achiziţionării de lucrări suplimentare pentru alimentarea cu energie electrică a staţiunii, după cum notează Mediafax.ro.


Sursa foto: Cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii