Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:09 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Teodorovici, la B1 TV Controalele ANAF vor fi intensificate

ro

14 Apr, 2015 22:50 1186 Marime text
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit în această seară în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, de pe B1 TV că va propune, în următoarea perioadă, accelerarea investițiilor locale. Totodată, ministrul a precizat că vor fi intesificate controalele ANAF și că a fost înregistrat un succes clar al campaniei ANAF.

„Vreau să vin, în câteva săptămâni, cu o propunere de accelerare a investițiilor, atât la nivel local, cât și la nivel central. Eu nu sunt de principiul de a bloca banii pe fiecare autoritate contractantă și după aceea să aștept să cheltuie banii. Banii vor fi cuprinși într-o anvelopă bugetară din care consiliile locale pot să înceapă să finanțeze proiecte de interes pentru comunitățile locale, drumuri, apă, canal, educație, sănătate. Acea anvelopă financiară o au la dispoziție și ea se diminuează în funcție de semnarea contractelor de achiziție publică”, a explicat ministrul.

„Am discutat cu colegii de la ANAF și aș vrea să introducem o metodologie de eșantionare a modului în care se face controlul lunar, pentru că aud foarte multe vorbe că ”suntem doar noi, ăștia mici, luați la verificare, de ce nu sunt luați și cei mari”. Lunar vom face acel eșantion care se compune din trei elemente. Primul element este ca din acea listă de firme care vor fi verificate lunar să facă parte un procent egal cu ponderea pe care acea categorie de întreprindere o are în totalul companiilor la nivel național”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Sursa foto: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii