Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:25 20 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă plantările de primăvară în municipiul Constanța. Ce spun reprezentanții Municipalității

ro

08 Apr, 2019 09:31 889 Marime text

Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța continuă plantările de primăvară. În perioada 01.04.2019-05.04.2019, s-au plantat meri decorativi (Malus floribunda, Malus Royalty), arborele lui Iuda (Cercis siliquastrum), corcoduși roșii (Prunus nigra) și vișini turcești (Prunus mahaleb), dar și arbuști ornamentali din speciile Cotinus coggygria (Scumpie), Mahonia aquifolium (Mahonie), Philadelphus coronarius varietatea Duplex (Iasomie), Kerria japonica (Trandafir domnesc), Spiraea ssp. (Cununiță, Floarea miresei) şi Punica granatum (Rodiu). Astfel,  53 de arbori și 313 arbuști ornamentali au fost plantați săptămâna trecută în Constanța!

Zonele în care s-a acționat sunt următoarele:

- scuarurile de pe strada Portiței, strada Primăverii, de la intersecţia străzii Nicolae Iorga cu aleea Lăcrămioarei, de la intersecția străzii Traian cu bulevardul 1 Mai, de la intersecția străzii Traian cu strada Prelungirea Traian;
- zona verde delimitată de bulevardul 1 Mai și bulevardul 1 Mai Vechi;
- strada Dobrilă Eugeniu;
- bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între strada Arcului și Șoseaua Mangaliei;
- strada Oborului, tronsonul cuprins între strada Labirint și strada București;  

Campania de plantare va continua până în luna iunie a acestui an. Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 - WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren. 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii