Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Constănțenii protestează în fața Prefecturii, împotriva ordonanţei ce modifică legile justiţiei. Mii de manifestanți și la București (galerie foto+video)

ro

24 Feb, 2019 18:56 3703 Marime text

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat pe platoul din fața Prefecturii Constanța, duminică seara, pentru a manifesta împotriva ordonanţei ce modifică legile justiţiei. Constănțenii strigă „PSD, ciuma roșie”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Nu vrem vitamina D/ Vrem să plece PSD”, „Justiție nu corupție”, „Kovesi nu uita. Noi suntem de partea ta”, „Dragnea și ai lui, trădătorii neamului”.

După ora 19.30, manifestanții vor pleca pe traseu.

Câteva sute de persoane protestează, la această oră și în Piaţa Victoriei. Manifestanţii scandează „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”.

UPDATE 1: Printre protestatari se află și dr. Florian Stoian: „Judecătorii și procurorii au luptat pentru locurile lor de muncă. Am fost profund impresionat de ieșirile șefilor de parchete și implicit la Constanța, un șef de parchet aproape de vârsta mea, și mi-am dat seama că într-adevăr aluneacarea spre Dictatură se poate produce oricând în România. Este o alunecare spre ceea ce înseamnă puterea statului. Dacă stăm și ne uităm în jurul nostru, la ceea ce s-a făcut după Revoluție, privatul, economia liberă a produs ceea ce este astăzi România. Statul nu a fost în stare nici măcar să repare căile ferate și spitalele, dar să construiască altceva. Cam aici este războiul care se duce: între economia liberă și tendința unor tătuci de a readuce statul la putere.”

UPDATE 2: Aproximativ 120 de persoane protestează în aceste momente în fața Prefecturii.

UPDATE 3: Constănțenii se adună pe platoul din fața Prefecturii. Aproape 200 de manifestanți sunt prezenți.

UPDATE 4: Manifestanții au plecat în marș. Se scandează „Nu stați la căldură/Și pe voi vă fură”.

Peste 200 de persoane participă la marș.


Numărul protestatarilor a ajuns la câteva mii în Capitală. Potrivit România TV, foarte mulţi jandarmi se află în zonă. Aceștia au montat garduri de protecţie în jurul zonei din centrul Pieţei Victoriei, unde s-au strâns participanţii la protest. Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff. Pe una dintre clădirile din jurul Pieţei Victoria a fost proiectat mesajul: „Asta este ţara noastră, nu este moşia voastră".

Sute de persoane protestează şi în Cluj, Timişoara, Sibiu, Bacău.

UPDATE 5: Constănțenii s-au oprit în fața sediului PSD și scandează lozinci.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii