Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Odată pe an se face sfințirea crinilor. Știai asta? Uite despre ce este vorba

ro

14 Jun, 2016 12:43 3897 Marime text
”Ieri, 13 Iunie, a fost sărbătorit Sfântul Anton de Padova, am fost acolo și m-am bucurat de simplitate și frumos”, scrie pe pagina sa de Facebook Gerald Camburu.
 
Aesta continuă: ”În momentul Sfințirii Crinilor a început să cadă o ploaie ușoară, ca și cum Dumnezeu, nu știu care, catolic, ortodox, ortodox de rit vechi sau oricare a sporit apa sfințită și a dorit să ne îmbărbăteze pe noi toți aflați acolo. Voi mai fi la astfel de lucruri simple și frumoase, fără limuzine, fără girofaruri, fără șmecherii urbei, fără garduri și jandarmi. Poate data viitoare vom fi mai mulți, de la terasele din centrul vechi e puțin de mers”.

Ce este Sărbătoarea Crinilor
Sarbatoarea Crinilor este celebrată de credincioșii catolici anual, pe 13 iunie, când Biserica Catolica din Constanța îl cinstește pe Sfântul Anton de Padova, unul dintre cei mai populari sfinți, oamagiat nu numai de creștinii catolici, ci și de ortodocși, musulmani și de hinduși.
Crinul este însemnul Sfantului Anton de Padova deoarece se spune că ”a crescut sub ochii veghetori ai părinților, un copilul curat la suflet și la trup, ca și crinul alb din grădina cerului”.
Îi plăcea rugăciunea și petrecea bucuros ceasuri întregi, zilnic, în casa Domnului, închinându-se cu credință și slujind preoților la sfântul altar. 

Sursa foto: Facebook.com/camburu.gerald
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii